offerBox
1

18. 4. - MasterClass Chateau du Cedre na Starej Vajnorskej

offerImage

18. apríla budete mať príležitosť ochutnať v sprievode Aurore del Vitto zo Chateau du Cedre osem vín, medzi nimi aj vzácny Le Cédre Blanc.

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Blog na tému Zind Humbrecht

Odísť z témy

Čo sú to BIO a biodynamické vína?

23. 01. 2024

V čase klimatických zmien a globálneho otepľovania vinohradníci čoraz častejšie musia prispôsobovať prírode a jej zmenám. Udržateľné postupy pri výrobe vína sú kľúčovým trendom, ktorý získava na popularite. Zdravé hrozno a víno je šetrné nielen k nášmu zdraviu, ale i zdraviu k prírode. Víno s označením bio musí byť vyrobené z hrozna, ktoré bolo dopestované v ekologickom režime. Od vinárov vyžaduje, aby nepoužívali žiadne chemické prípravky. 

Vyberajte z našej ponuky BIO vín.

Čítať viac >

Európske vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022

24. 03. 2022

Aké je najlepšie víno? To, ktoré chutí, počúvam často. Určite nie! Áno, víno by malo chutiť, ale to je málo ako dôvod, prečo vzniklo. Aj hamburger vznikol preto, aby nasýtil a chutil. Dokonalé víno je pre mňa to, ktoré čo najvernejšie reflektuje svoj pôvod a ročník. Je vyrobené s citom a fortieľom. S rešpektom k životnému prostrediu kde vzniklo, ako aj v úcte k tradíciám. Využíva moderný prístup s cieľom vyjadriť, nie zaujať. Víno, ktoré dáva viac otázok, ako odpovedí!  Rastislav Šuták, someliér WinePlanet a Corner & Co.

Inšpirujte sa: Slovenské vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022Svetové vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022

Čítať viac >

Čo sú to BIO vína? Organické, biodynamické a naturálne vína a základné rozdiely.

08. 03. 2022

V čase klimatických zmien, globálneho otepľovania a informačného chaosu sa všetci snažíme byť trochu „zelenší“ a vzdelanejší. Nakupujeme organické produkty, recyklujeme len o niečo viac, ako sme boli zvyknutí. Svet vína smeruje k ekologickému povedomiu a udržateľnosti.

Vyberajte z našej ponuky BIO vín.

Čítať viac >

TOP francúzske vína v roku 2022

20. 01. 2022

Vybrať najlepších desať vín z Francúzska je ako povedať, ktorá skladba Beatles je najlepšia. Francúzsko je domovom obrovského množstva unikátnych vín, ktoré reflektujú miestnu históriu, geografické podmienky, kultúru, gastronómiu a dokonca aj politiku. 

Viac než tristo apelácií zohľadňuje tradíciu vín, odrody a spôsob pestovania viniča a aj proces výroby vín. Pre nás Slovákov pôsobí komplikovane a zložito. O to viac tieto vína nadchnú, ale až keď im porozumiete.

Inšpirujte sa výberom somelierky: Top vína z Francúzska

Čítať viac >

Kačacia pečeň s cibuľovým chutney - RECEPT a tip na víno

26. 09. 2021

Do našej kuchyne prišla jeseň. Ľahké letné šaláty pomaly nahrádzame bohatšími teplými jedlami. Práve pre toto obdobie sú typické kačacie a husacie hody. Klasickej pomaly pečenej kačke alebo husi s lokšami a kapustou len málokto odolá.

My si dnes však pripravíme s Lenkou kačaciu pečeň s cibuľovým chutney a k nej som pre vás vybrala zaujímavé víno z Alsaska od Oliviera Humbrechta.

Čítať viac >

Deň Zeme s BIO vínami

21. 04. 2021
Dňa 22. apríla 2021 si pripomíname 51. výročie od oslavy prvého Dňa Zeme. Klíma sa rýchlo mení a človek je za tieto zmeny priamo zodpovedný. Extrémne…
Čítať viac >

Petrolej v Rizlingu?!

11. 03. 2021
Ak ste fanúšikom Rizlingu rýnskeho, potom existuje jedna zložka vína, ktorú dobre poznáte, aj keď nepoznáte jej chemický názov. Je to zlúčenina TDN a…
Čítať viac >

Jedinečné BIO vína Zind Humbrecht

16. 02. 2021
Vinárstvo Zind Humbrecht je lídrom v Alsasku s ohromujúcou zostavou vín, ktoré odrážajú skutočný zmysel pre miesto. Od roku 1992 sídli Zind Humbrecht…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
biele -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.