offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth, ktorý sa nachádza v srdci mesta Trenčín priamo pod stredovekým hradom. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Blog na tému Quinta do Crasto

Odísť z témy

Európske vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022

24. 03. 2022

Aké je najlepšie víno? To, ktoré chutí, počúvam často. Určite nie! Áno, víno by malo chutiť, ale to je málo ako dôvod, prečo vzniklo. Aj hamburger vznikol preto, aby nasýtil a chutil. Dokonalé víno je pre mňa to, ktoré čo najvernejšie reflektuje svoj pôvod a ročník. Je vyrobené s citom a fortieľom. S rešpektom k životnému prostrediu kde vzniklo, ako aj v úcte k tradíciám. Využíva moderný prístup s cieľom vyjadriť, nie zaujať. Víno, ktoré dáva viac otázok, ako odpovedí!  Rastislav Šuták, someliér WinePlanet a Corner & Co.

Inšpirujte sa: Slovenské vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022Svetové vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022

Čítať viac >

Ročník 2021 v Európe

07. 12. 2021

Aký bol ročník 2021 v európskych viniciach? Dá sa povedať, že podobný ako u nás. Vinárstva potrápilo hlavne zlé počasie na začiatku roka, taktiež i tlak chorôb. Našťastie prišlo teplé leto a jeseň. Všetko nakoniec dopadlo dobre a my sa už teraz môžeme tešiť na veľmi svieže, elegantné a harmonické vína z Európy.

Čítať viac >

Ochutnajte jedinečné vína z Portugalska - Quinta do Crasto

13. 10. 2021

Vína Quinta do Crasto ťažia z jedinečnej polohy, ktorá odráža skutočnú podstatu regiónu Douro. Vína sú elegantné, svieže, dobre štruktúrované a prinášajú komplexnosť  a jedinečnú identitu.

Rustikálna kaplnka Panny Márie z Ampara, nachádzajúca sa vysoko nad kopcom na západnom okraji panstva, stráži vinárstvo a vína už od 17. storočia.

Čítať viac >

Treska na masle a pyré z hokkaido tekvice - RECEPT a tip na víno

08. 10. 2021

Slnečné dni posledných týždňov pomaly strieda chladné a upršané počasie, ktoré hlási príchod jesene. Jeseň je o farbách. Oranžová tekvica hokkaido, zelené fazuľky a biela treska síce skôr pripomínajú vlajku Írska, no napriek tomu som k tomuto jedlu vybrala biele portugalské víno z vinárstva Quinta do Crasto.

Čítať viac >

TOP 50 World´s Best Vineyards 2021

25. 09. 2021

World´s Best Vineyards každý rok vyhlasuje poradie 50-tich najlepších viníc sveta. Hlavnou myšlienkou projektu je podporiť a zviditeľniť vinársku turistiku. Slávnostná ceremónia sa konala 20. septembra 2021 na zámku Schloss Johannisberg v Rheingau v Nemecku.

Zoznam najlepších 50 viníc sveta odráža rozmanitosť svetových vinohradníckych krajín.

Čítať viac >

Ako trávia Vianoce zahraniční vinári

13. 12. 2020
V poslednej časti trilógie príbehov ako vinári trávia Vianoce sa pozrieme do sveta. Aké vianočné zvyky a pokrmy si pripravujú vinári vo…
Čítať viac >

Quinta do Crasto získalo ocenenie za zachovanie odrôd vo vinici Maria Teresa

29. 09. 2020
Portugalské vinárstvo Quinta do Crasto kladie dôraz na životné prostredie, podporuje ochranu biodiverzity a usiluje sa o udržateľnosť vo…
Čítať viac >

Najlepšie vinice sveta - TOP 50 World´s Best Vineyards 2020

20. 07. 2020
World´s Best Vineyards každý rok vyhlasuje poradie 50-tich najlepších viníc sveta. Zoznam bol zostavený tímom pod vedením Williama Reeda. Hlavnou…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
biele -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.