offerBox
1

12.9. - MasterClass „Wehlener Sonnenuhr na 7“

offerImage

Pozývame vás na MasterClass siedmych vín z vinohradu Wehlener Sonnenuhr od rieky Mosely. 

Čítať viac
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Blog na tému Gérard Bertrand

Odísť z témy

Crémant – bublinky pre znalých

25. 07. 2024

Existuje skupina šumivých vín, ktoré uspokoja vašu túžbu po vysokej kvalite bubliniek, crémanty. Možno nie je tak drahé ako Champagne, ani tak všeobecne známe ako Prosecco, ale pomerom kvality a ceny sa nedá poraziť. A to z neho robí neuveriteľne všestranné šumivé víno. Každý rok sa vyrobí viac ako 100 miliónov fliaš z ôsmich rôznych vinohradníckych regiónov Francúzska: Alsasko, Bordeaux, Burgundsko, Die (Rhone), Jura, Limoux, Loire a Savoie. Každý región má svoj vlastný odlišný štýl.

Šieste najlacnejšie bublinky v košíku sú automaticky zadarmo. Pozrieť pravidlá. 

Čítať viac >

5 letných Rosé koktailov

20. 06. 2024

Ružové víno a slnečné lúče idú ruka v ruke. Popularita ružových vín v posledných rokoch vo svete stúpa a získava si čoraz viac priaznivcov, či už vo forme šumivých alebo tichých vín. Prinášame vám päť osviežujúcich koktailov, ktoré si môžete pripraviť s ružovým vínom.

Čítať viac >

Víno a svadba – koľko a aké vybrať

24. 05. 2024

Na svadobnej hostine je bežné ponúknuť víno ako súčasť slávnosti. Možno sa pýtate, koľko fliaš vína budete potrebovať, aby ste ho mali dosť pre každého a váš výnimočný deň prebehol bez problémov. Počet potrebných fliaš vína závisí hlavne od počtu hostí a vášho rozpočtu.

Čítať viac >

Jarné kombinácie s vínom

02. 04. 2024

Jar prináša množstvo čerstvých ingrediencií a chutí, ktoré ponúkajú skvelú príležitosť pre objavovanie rôznych kulinárskych kombinácií. Počas tejto sezóny sú miestne trhoviská plné pestrej škály ovocia a zeleniny. Sezónne jarné jedlá sú vo všeobecnosti ľahšie. Vymeňte ťažšie zimné vína rovnakým spôsobom, ako recepty na bohaté dusené jedlá. Namiesto toho sa nechajte inšpirovať ľahkými, sviežimi chuťami, ktoré sa dokonale hodia k jarným vínam. Keď je pokrm kombinuje so správnym vínom, zážitok sa umocní. 

TIP: Jarná ponuka vín -25%

Čítať viac >

Valentín: Aké vína si vybrať?

07. 02. 2024

Deň svätého Valentína je chvíľou oslavy lásky a prejavenie uznania niekomu výnimočnému vo vašom živote. Oslavujete Valentína s partnerom alebo s priateľmi? Víno je dokonalým darčekom, ktorý môžete darovať svojmu blízkemu alebo vašej láske ako prekvapenie. Ktorá fľaša je však pre výnimočný večer tá najlepšia?

Inšpirujte sa výberom: Víno na Valentína

Čítať viac >

Čo sú to BIO a biodynamické vína?

23. 01. 2024
V čase klimatických zmien a globálneho otepľovania vinohradníci čoraz častejšie musia prispôsobovať prírode a jej zmenám. Udržateľné postupy pri…
Čítať viac >

Tipy na skvelé ružové vína zo sveta

22. 03. 2023
Ružové víno preklenuje farebný priestor medzi červeným a bielym vínom. Vzhľadom na nárast popularity v posledných rokoch sa mnohí vinári rozhodli…
Čítať viac >

Gérard Bertrand – „Biodynamika nielen vo vinohradoch, je to môj životný štýl“

10. 02. 2023
Gérard Bertrand je so 16 vinárstvami umiestnenými na najkrajších polohách južného Francúzska stal dominantnou postavou. V roku 2012 bol vyhlásený za…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
mix -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.