Blog na tému Gérard Bertrand
Odísť z témyAké víno k vianočnej rybe
13. 12. 2024Každé ročné obdobie má svoju špecifickú vôňu. Vianoce sa začínajú, keď dom vonia škoricou, medom a klinčekmi, ale i smaženou rybou či zemiakovým šalátom. Štedrý večer je posledným dňom adventného pôstu, mäso nie je dovolené, ale ryby áno. Ryby sa môžu variť rôznymi spôsobmi. To znamená, že existuje veľa vín, ktoré si k nim môžete otvoriť.
Crémant – bublinky pre znalých
25. 07. 2024Existuje skupina šumivých vín, ktoré uspokoja vašu túžbu po vysokej kvalite bubliniek, crémanty. Možno nie je tak drahé ako Champagne, ani tak všeobecne známe ako Prosecco, ale pomerom kvality a ceny sa nedá poraziť. A to z neho robí neuveriteľne všestranné šumivé víno. Každý rok sa vyrobí viac ako 100 miliónov fliaš z ôsmich rôznych vinohradníckych regiónov Francúzska: Alsasko, Bordeaux, Burgundsko, Die (Rhone), Jura, Limoux, Loire a Savoie. Každý región má svoj vlastný odlišný štýl.
Šieste najlacnejšie bublinky v košíku sú automaticky zadarmo. Pozrieť pravidlá.
5 letných Rosé koktailov
20. 06. 2024Ružové víno a slnečné lúče idú ruka v ruke. Popularita ružových vín v posledných rokoch vo svete stúpa a získava si čoraz viac priaznivcov, či už vo forme šumivých alebo tichých vín. Prinášame vám päť osviežujúcich koktailov, ktoré si môžete pripraviť s ružovým vínom.
Víno a svadba – koľko a aké vybrať
24. 05. 2024Na svadobnej hostine je bežné ponúknuť víno ako súčasť slávnosti. Možno sa pýtate, koľko fliaš vína budete potrebovať, aby ste ho mali dosť pre každého a váš výnimočný deň prebehol bez problémov. Počet potrebných fliaš vína závisí hlavne od počtu hostí a vášho rozpočtu.
Jarné kombinácie s vínom
02. 04. 2024Jar prináša množstvo čerstvých ingrediencií a chutí, ktoré ponúkajú skvelú príležitosť pre objavovanie rôznych kulinárskych kombinácií. Počas tejto sezóny sú miestne trhoviská plné pestrej škály ovocia a zeleniny. Sezónne jarné jedlá sú vo všeobecnosti ľahšie. Vymeňte ťažšie zimné vína rovnakým spôsobom, ako recepty na bohaté dusené jedlá. Namiesto toho sa nechajte inšpirovať ľahkými, sviežimi chuťami, ktoré sa dokonale hodia k jarným vínam. Keď je pokrm kombinuje so správnym vínom, zážitok sa umocní.