offerBox
1

13. 12.- MasterClass Darroze na Starej Vajnorskej

offerImage

Na záver roka sme pre vás pripravili naozajstnú lahôdku – MasterClass Armagnac Darroze. Sú to autentické destiláty z malých, rodinných páleníc, ktoré rodina Darroze necháva zrieť vo svojich pivniciach v Rochefort a Labastide d´Armagnac.

Čítať viac
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Vyzdvihnite si darček! Víno Reya Elementa k nákupu nad 20 €. Použite kód VIKEND.

Ľadové víno

06. 12. 2023

Ľadové víno je v mnohých ohľadoch dokonalým zimným vínom. Vplyvom globálneho otepľovania je však čoraz náročnejšie vyrobiť ľadové víno. Nie každý rok sú prírodné podmienky naklonené k jeho výrobe. Hrozno na ľadové víno sa musí zbierať zdravé a len vtedy, keď je prirodzene zamrznuté. Pri zbere musí teplota klesnúť pod -7 °C alebo nižšie.

Väčšina prírodných ľadových vín pochádza zo studených severných vinohradníckych oblastí. Kanada je najväčším svetovým producentom ľadových vín nasledované Nemeckom. 

Čítať viac >

Vyberte si víno podľa vášho znamenia

06. 12. 2023

Pripúšťame, že robiť hlavné životné rozhodnutia výlučne na základe horoskopov môže byť nerozumné. Ale použiť ho pri výbere vína? Spoločnosť Cellarmasters sa zamerala na údaje o predaji, aby určila typ vín, ktoré každé znamenie uprednostňuje.

„Analýzou poznatkov našich zákazníkov a porovnaním s objednávkami za posledných 12 mesiacov sme boli schopní analyzovať, ako sa líšia preferencie vín medzi znameniami,“ hovorí Christine Rickets, riaditeľka Cellarmasters.

Čítať viac >

Varené víno - jeho benefity a správna príprava

05. 12. 2023

Najlepšie si ho vychutnáme na tradičných vianočných trhoch alebo po dni strávenom na zjazdovke. Varené víno je neodmysliteľnou súčasťou zimného obdobia. Pije sa už celé stáročia, no nikto nepozná jeho presný pôvod. 

Existujú dôkazy, že korenené víno sa konzumovalo už v starovekom Egypte. V tom čase sa predpokladalo, že má liečivé vlastnosti. Rimania tiež zahrievali víno už v druhom storočí, čo naznačuje, že ľudia pridávali do vína korenie. Varené víno v tom období dodávalo energiu, zohrievalo a okrem toho pitie vína bolo bezpečnejšie ako pitie vody z hygienických dôvodov. Prvý dodnes existujúci dokument o varenom víne - Glühwein pochádza z roku 1420. 

Čítať viac >

Novinky z Graham´s - dva nové blendy

30. 11. 2023

Graham´s Blend No.5 a Blend Nº12 sú novinky v segmente portských vín a predstavujú moderný, inovatívny prístup k portským vínam ako základ pre koktaily. Portské víno je dobré aj samo o sebe, avšak dodáva chrbtovú kosť a hĺbku rôznym kokteilom. Od jednoduchého, no príjemne osviežujúceho bieleho portského s tonikom, plátkom citróna a vetvičkou mäty, ako to robia v Portugalsku, až po zložitejšie Master at Arms. Dekadentný kokteil s tmavým rumom, grenadínou a redukciou portského vína. S Graham´s Blend No.5 a Blend Nº12 vytvoríte originálne a lahodné kokteily na báze portského vína.

Čítať viac >

Inšpirácie na vína a destiláty k vianočným sviatkom

29. 11. 2023

Vianoce sú sviatky, kedy aspoň na chvíľu spomalíme tempo. Neodmysliteľne k nim patrí kvalitné jedlo ruka v ruke s vínom. Sviatky si zaslúžia výnimočné okamihy. Prinášame vám niekoľko inšpirácií, ktoré vám spestria blížiace sa chvíle pokoja a pohody.

Čítať viac >

Otváracie hodiny našich vinoték počas Vianoc

28. 11. 2023
Počas celého decembra a Vianočných sviatkov sme v našich predajniach a vinotékach rozšírili otváracie hodiny, tak aby ste si mohli bez stresu prísť…
Čítať viac >

Escarpment – vína, ktoré zachytia jedinečný pocit miesta

23. 11. 2023
Medzi zvlnenými kopcami Martinborough leží vinárstvo Escarpment, ktoré založil Larry McKenna. Vinárstvo Escarpment je známe vysokou kvalitou svojich…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
biele -
Balíček Najlepšie Prosecco
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.