Blog na tému Párovanie vína a jedla
Odísť z témyAké víno k vianočnej rybe
13. 12. 2024Každé ročné obdobie má svoju špecifickú vôňu. Vianoce sa začínajú, keď dom vonia škoricou, medom a klinčekmi, ale i smaženou rybou či zemiakovým šalátom. Štedrý večer je posledným dňom adventného pôstu, mäso nie je dovolené, ale ryby áno. Ryby sa môžu variť rôznymi spôsobmi. To znamená, že existuje veľa vín, ktoré si k nim môžete otvoriť.
Jesenná tekvicová polievka a vhodné víno
08. 10. 2024Existuje niečo viac upokojujúce počas melancholického jesenného večera ako tanier horúcej, krémovej tekvicovej polievky? V Riedli veria, že každý pokrm by mal byť zážitkom, od bohatej textúry tekvicovej polievky až po sofistikované kombinácie kvalitného vína podávaného v nádhernom skle. Plánujete príjemný večer pri ohni? Tento recept stelesňuje esenciu jesene. Pomôže vám vytvoriť pokrm, ktorý poteší vaše zmysly.
Jeseň spojená s vínom – aké víno k pečenej husi či kačke
25. 09. 2024Jeseň so svojimi stále teplými dňami je vzrušujúcim obdobím. Ponúka množstvo zeleniny a ovocia, cvikla, tekvica, gaštany, lesné huby, jablká či hrušky. Jeseň je gastronomickým sviatkom. A aké vína sa najlepšie spájajú s jesennými pokrmami ako je hus a kačica?
Recepty inšpirované Champagne Bollinger Rosé
15. 08. 2024Nová spolupráca Bollinger so šéfkuchárom Sylvianom Sendrom, oceneným Michelinovou hviezdou, ponúka inšpirujúce kombinácie s ikonickým ružovým Champagne Bollinger.
Cestoviny a bublinky
17. 07. 2024Cestoviny a šumivé víno patria k sebe, je to jeden z našich najčastejších pôžitkov. Prinášame vám zaujímavé tipy, aké cestoviny sa hodia k vašim obľúbeným bublinkám a ako pozdvihnúť cestovinový pokrm so správnou kombináciou.
Šieste najlacnejšie bublinky v košíku sú automaticky zadarmo. Pozrieť pravidlá.