offerBox
1

18. 4. - MasterClass Chateau du Cedre na Starej Vajnorskej

offerImage

18. apríla budete mať príležitosť ochutnať v sprievode Aurore del Vitto zo Chateau du Cedre osem vín, medzi nimi aj vzácny Le Cédre Blanc.

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Blog na tému VÍNO NATURAL Domin & Kušický

Odísť z témy

Slovenské vína k veľkonočnej hostine

06. 03. 2024

Či už túto Veľkú noc varíte šunku alebo jahňacinu, pravdepodobne k jedlu budete podávať víno. Ponúkame vám niekoľko rýchlych a jednoduchých tipov, ktoré vám pomôžu vybrať si to správne víno.

Pripravte sa na veľkonočné sviatky s kvalitnými vínami zo Slovenska. Výber vín somelierky.

Čítať viac >

Histamín vo víne, ktoré ho majú málo?

25. 01. 2024

Niektorí ľudia trpia alergiou na obsah histamnu, nazývanou histamínová intolerancia. Histamínovou intoleranciou (HIT) trpí približne jedno až päť percent populácie. Postihnuté osoby nie sú schopné rozložiť histamín prijatý s jedlom v dôsledku nedostatku enzýmov. Histamín vzniká aj pri výrobe vína. Ako vzniká vo víne a ako sa vyrába víno, aby malo nízky obsah histamínu? Dočítate sa nižšie.

Pozrieť nízkohistaminové vína na eshope.

Čítať viac >

Antihistamínové a nízkohistamínové vína skladom

06. 05. 2023

Vína antihistamínové, bezhistaminové alebo s nízkym obsahom histamínu. Poďte sa s nami pozrieť čo to sú antihistamínové vína a ktoré u nás na Slovensku máme. V dnešnej dobe si mnohí z nás starostlivo vyberajú produkty, ktoré budú konzumovať. Niekedy môžu prameniť aj z nášho zdravotného stavu, hovoríme o histamínovej intolerancii.

Ukázať všetky nízkohistamínové vína na eshope.

Čítať viac >

Grilovane morčacie prsia - recept a TIP na víno

14. 03. 2023

Pomaly, ale isto, k nám prichádza jar i do našej kuchyne. Na tanieri sa objavuje viac bio zelených potravín. I Lenka si pre vás pripravila zdravý, jarný recept. Grilované morčacie prsia s bazalokovo - smotanovou omáčkou a bylinkovou polentou. A samozrejme ani k tomuto receptu nesie chýbať víno. Odporúčam slovenské víno Natural Domin & Kušický Chardonnay BIO 2019.

Čítať viac >

Rozhovor s BIO vinárstvom Domin & Kušický

19. 01. 2023

Biovína sú stále viac a viac vyhľadávané. Prvým priekopníkom v ekologickom poľnohospodárstve na Slovensku bol Ing. Ján Domin, ktorý sa zaoberal pestovaním poľnohospodárskych plodín v ekologickom režime. Bolo prirodzené, že pri zakladaní vlastných vinohradov sa vydal práve touto cestou. Dnes rodinné vinárstvo Natural Domin & Kušický obrába svoje vinohrady vo Veľkom Krtíši, Plachtinciach, Vinici a v Modrom Kameni. Všetky vína nesú označenie a číslo certifikácie Bio. Diana Kušická hovorí: "Vyše dvadsať rokov žijeme ekologicky."

Čítať viac >

Súťaž o balíček Domin & Kušický

03. 01. 2023
Vyhrajte novoročný balíček Domin & Kušický, ktorý je plný vín a krásnych darčekov. Výherný balíček obsahuje mikinu, ponožky, vývrtku a 5 BIO vín -…
Čítať viac >

Čo sme ochutnávali na Masterclass Katovka

22. 11. 2021
Dňa 11. 11. 2021 sa v priestoroch spoločnosti Corner/WinePlanet na Starej Vajnorskej v Bratislave uskutočnil MasterClass ôsmych vín z…
Čítať viac >

Ročník 2020 z pohľadu slovenských a moravských vinárov

12. 11. 2020
Ročník 2020 bol pre slovenských a moravských vinárov dobrý hlavne pre biele odrody. Veľa pršalo a to najmä v októbri, čo narobilo…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
biele -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.