offerBox
1

18. 4. - MasterClass Chateau du Cedre na Starej Vajnorskej

offerImage

18. apríla budete mať príležitosť ochutnať v sprievode Aurore del Vitto zo Chateau du Cedre osem vín, medzi nimi aj vzácny Le Cédre Blanc.

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Blog na tému Vinárstvo Rariga

Odísť z témy

Histamín vo víne, ktoré ho majú málo?

25. 01. 2024

Niektorí ľudia trpia alergiou na obsah histamnu, nazývanou histamínová intolerancia. Histamínovou intoleranciou (HIT) trpí približne jedno až päť percent populácie. Postihnuté osoby nie sú schopné rozložiť histamín prijatý s jedlom v dôsledku nedostatku enzýmov. Histamín vzniká aj pri výrobe vína. Ako vzniká vo víne a ako sa vyrába víno, aby malo nízky obsah histamínu? Dočítate sa nižšie.

Pozrieť nízkohistaminové vína na eshope.

Čítať viac >

Ktoré sú najpestovanejšie odrody Slovenska?

29. 03. 2022

"Slovensko je malá vinohradnícka a vinárska krajina. Slovenské vína však majú svoj jedinečný charakter. Vinohrady ležia v severnom vinohradníckom pásme a zloženie pôd sa mení od žuly a vápenca cez sopečné horniny až pieskovec. Táto rozmanitosť ponúka originálne vína. Poďte sa pozrieť, ktoré sú najrozšírenejšie odrody na Slovensku a ktoré vína by ste mali určite ochutnať." Denisa Šutáková, someliérka WinePlanet a Corner & Co.

Inšpirujte sa: TOP vína zo SlovenskaSlovenské vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022

Čítať viac >

Viedenský rezeň a zemiakový šalát - RECEPT a tip na víno

23. 12. 2021

Klop klop Štedrý deň už máme za dverami. Doma vládne vianočná atmosféra. Zostáva nám dokončiť posledných pár drobností. Všetko sa sústreďuje na prípravu Štedrej večere. Každá rodina má svoje zvyky i typické jedlá. Tí, čo ryby nemusia, uprednostnia skôr vysmážané rezne so zemiakovým šalátom. Môžete sa však inšpirovať inováciou tejto klasiky. Vyskúšajte teľacie rezne s odľahčeným viedenským zemiakovým šalátom a k nemu, aby ľahko kĺzal dole hrdlom, si otvorte slovenský Rizling z vinárstva Rariga. V tomto prípade vám žiadna kosť nezabehne.

Čítať viac >

Zoznámte sa s vinárom ... Vinárstvo Rariga

22. 06. 2021

Vinárstvo Rariga je rodinné vinárstvo z Modry, ktoré sa zaoberá pestovaním hrozna, jeho spracovaním a následnou výrobou vín. Korene vinárstva siahajú až do roku 1986. Práve vtedy Igor Rariga zasadil svoj prvý vinohrad. Dnes traja Rarigovci (otec a dvaja synovia) budujú v Modre moderné vinárstvo s tradičnými prvkami a skvelými vínami.

Prinášame vám rozhovor s Marekom Rarigom, synom Igora Rarigu, zanieteným vinohradníkom a vinárom z Modranského chotára.

Čítať viac >

Vianoce u slovenských vinárov

03. 12. 2020

Vianočné sviatky sú jediným obdobím, kedy sa vinár môže na chvíľu zastaviť a oddýchnuť si. V kľude si otvorí víno, ktoré má odložené v pivnici a teší sa, že ho ochutná so svojou rodinou a priateľmi. Ako však trávia Vianoce slovenskí vinári? Aké víno si otvoria k štedrej večeri a hlavne, čo si želajú do Nového roku 2021? Prinášame Vám rozhovory s piatimi vinármi na tému Vianoce u slovenských vinárov.

Prečítajte si články Vianoce u vinárov z južnej Moravy a Ako trávia Vianoce zahraniční vinári 

Čítať viac >

Podporme slovenských vinárov počas druhej vlny pandémie

29. 10. 2020
Slovenskí vinári a cech vinohradníkov a vinárov Slovenska apelujú na slovenských spotrebiteľov, aby v najbližších týždňoch uprednostnili nákup…
Čítať viac >

10 najlepších slovenských vín

09. 09. 2020
Rastislav Šuták, someliér WinePlanet.sk a Corner & Co. Vybrať desať najlepších vín zo Slovenska nie je ľahká úloha najmä preto, že vždy vychádza…
Čítať viac >

Víno a špargľa

23. 04. 2020
O pozitívnom vplyve zeleniny na ľudský organizmus, najmä v tomto období, určite netreba polemizovať, rovnako tak ako o priaznivom…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
biele -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.