UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Šieste najlacnejšie bublinky v košíku sú automaticky zadarmo. Pozrieť pravidlá. Nakúpte nad 50 € a vyhrajte Prosecco v hodnote 200 €. PROSECCO súťaž.

Blog na tému Prinz von Hessen

Odísť z témy

Zápisky z degustácie - Rozhovory k poháru vína

22. 11. 2022

20. októbra 2022 sa vo vinotéke Wineplanet na Starej Vajnorskej prvýkrát uskutočnilo autorské čítanie knihy Historky k poháru vína. Jednotlivé príbehy o víne čítal priamo autor knihy pán Vladimír Marko, ktorý je pravidelným účastníkom našich degustácií. K jednotlivým kapitolám someliér Corner a Wineplanet Rastislav Šuták vybral vína, ktoré sa v historkách objavili. Spojenie poézie a vína zanechalo v nás veľa príjemných i vtipných dojmov.

Čítať viac >

Rizling rýnsky - biela nemecká hviezda na oblohe vín

17. 08. 2022

Odroda Rizling rýnsky nemá konkurenciu prinášať brilantné vína všetkých štýlov, od suchých až lahodne sladké, čo z neho robí mimoriadne všestrannú odrodu. Rizling rýnsky dáva vína s veľkou eleganciou, komplexnosťou a dlhou životnosťou. Charakteristickým znakom je pevná, ovocná acidita, no nemecké rizlingy sú pozoruhodne rôznorodé v dôsledku klimatických rozdielov v regiónoch a zrelosťou pri zbere.

Čítať viac >

Ročník 2021 v Európe

07. 12. 2021

Aký bol ročník 2021 v európskych viniciach? Dá sa povedať, že podobný ako u nás. Vinárstva potrápilo hlavne zlé počasie na začiatku roka, taktiež i tlak chorôb. Našťastie prišlo teplé leto a jeseň. Všetko nakoniec dopadlo dobre a my sa už teraz môžeme tešiť na veľmi svieže, elegantné a harmonické vína z Európy.

Čítať viac >

Rheingau a Rieslingy

28. 05. 2020

Vinohradnícka oblasť Rheingau je pomenovaná podľa rieky Rýn, nachádza v Hessensku a prestavuje len tri percentá z celkovej rozlohy nemeckých vinohradov.

Inšpirujte sa:

TOP vína odrody Rizling rýnsky 

BLOG: Vína z oblasti Mosely a jej Riesling

Čítať viac >

Víno a špargľa

23. 04. 2020

O pozitívnom vplyve zeleniny na ľudský organizmus, najmä v tomto období, určite netreba polemizovať, rovnako tak ako o priaznivom vplyve vína na naše zdravie.

Ktoré víno je k jedlám zo špargle najlepšie? Pozrite si tipy od našej someliérky.

Čítať viac >

Víno na vianočný stôl

05. 12. 2019
Čas Vianoc nám už klope na dvere. Vonku padá sneh, v izbe svieti vianočný stromček a v kuchyni pomaly vrcholia prípravy. Gazdinky…
Čítať viac >

Ochutnávame vína z Rakúska a Nemecka

30. 04. 2019
Vysoká koncentrácia malých pestovateľov je zaručeným receptom na úspech. Toto platí pre vinárstva Rakúska a Nemecka, ktoré prinášajú vynikajúce vína…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.