offerBox
1

12.9. - MasterClass „Wehlener Sonnenuhr na 7“

offerImage

Pozývame vás na MasterClass siedmych vín z vinohradu Wehlener Sonnenuhr od rieky Mosely. 

Čítať viac

Ružové dozvuky leta až do -40%

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Blog na tému Špalek

Odísť z témy

Zápisky z MasterClass Špalek Kraví hora

17. 06. 2024

Pred-prázdninový MasterClass patril vínam z Kraví hory rodinného vinárstva Špalek, ktoré sídli v Novom Šaldorfe u Znojma. Vinárstvo definuje svoju predstavu o ideálnom víne pomocou jedinečného terroiru Kraví hora a ekologického prístupu pestovania viniča. Vína nám predstavil osobne Marek Špalek spolu so somelierom Rasťom Šutákom. V rámci MasterClass sme ochutnali osem zaujímavých vín, ktoré charakterizujú lokalitu Kraví hora „na spôsob“ Špalkov.

Čítať viac >

Vianočné novinky od vinárov

14. 12. 2023

Stále premýšľate, čo vám ešte chýba k Vianociam? Čím novým by ste radi potešili svojich najbližších alebo aké víno si otvoriť počas Vianoc? Ani v tomto predvianočnom období vinári nezaháľajú a prichádzajú k vám so svojimi novými vínami.

Čítať viac >

Ochutnajte víno Špalek GRYLLUS

26. 10. 2023

Rodinné BIO vinárstvo Špalek hospodári na 12 ha viníc na Kraví Hoře u Znojma. Okrem tradičných bielych, ružových a červených vín vyrába aj vína zrejúce na kvasničných kaloch, v dubových sudoch (Sur lie), vína likérové (Šaler) a vína prírodné, ktoré kvasia s divokými kvasinkami (Edelspitz). Vyhláseným červeným vínom je rodinné cuvée Gryllus, ktoré zreje v malých dubových sudoch.

Čítať viac >

Oranžové víno - ako sa vyrába a ako chutí?

31. 03. 2022

Zdá sa, že ľudia buď milujú oranžové víno alebo odsudzujú. Nerozumejú tomu, čo je to vlastne za  víno. Vedia, že je to víno prírodné a piť ho je „cool“. Rovnako ako červené, biele, šumivé a ružové víno aj oranžové sa vyrába lisovaním a kvasením hrozna.

Oranžové víno sa podľa farby označuje aj ako jantárové. Ide v podstate o biele víno, pri ktorom sa pri výrobe šupky neoddeľujú od vína. Zostávajú v kontakte so šťavou niekoľko dní alebo dokonca mesiacov.

Čítať viac >

Európske vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022

24. 03. 2022

Aké je najlepšie víno? To, ktoré chutí, počúvam často. Určite nie! Áno, víno by malo chutiť, ale to je málo ako dôvod, prečo vzniklo. Aj hamburger vznikol preto, aby nasýtil a chutil. Dokonalé víno je pre mňa to, ktoré čo najvernejšie reflektuje svoj pôvod a ročník. Je vyrobené s citom a fortieľom. S rešpektom k životnému prostrediu kde vzniklo, ako aj v úcte k tradíciám. Využíva moderný prístup s cieľom vyjadriť, nie zaujať. Víno, ktoré dáva viac otázok, ako odpovedí!  Rastislav Šuták, someliér WinePlanet a Corner & Co.

Inšpirujte sa: Slovenské vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022Svetové vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022

Čítať viac >

(Ne) konvenčné vína s pridanou hodnotou

16. 03. 2022
Doba, kedy ľudia vyhľadávali len krištáľovo čisté vína v reduktívnom štýle síce stále pretrváva, avšak niektorí hľadajú viac prirodzené vína.…
Čítať viac >

Čokoládové pusinky preliate horúcim ovocím - RECEPT a tip na víno

27. 01. 2022
Hovorí sa, že láska je sladká a pusinky sú najkrajším prejavom lásky. Prekvapte svoju lepšiu polovičku. Pripravte jemu/jej lahodné snehové…
Čítať viac >

Ročník 2021 z pohľadu slovenských a moravských vinárov

18. 11. 2021
Podľa slov slovenských a moravských vinárov môžeme očakávať z ročníka 2021 svieže biele vína s kyselinkami a koncentrované…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
mix -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.