Milujete čokoládu? My tiež! Stačí, ak si teraz kúpite aspoň jednu čokoládu Venchi, a ste v hre o luxusné čokoládové balíčky, ktoré rozžiaria váš Mikulášsky deň.
Súťaž prebieha na eshope a vo všetkých predajniach WinePlanet počas celého Novembra!
Najviac prekvapení sa dá prežiť s vínami sveta. Tieto vína disponujú pozoruhodným nadšením pri ich výrobe, vášňou ich autorov, ale aj charakterom pôvodu, ktorý vychádza z dokonalého poznania prostredia, kde vznikajú. S kúpou netreba otáľať, pretože ich ceny rastú rýchlejšie, než sme očakávali. Rastislav Šuták, someliér WinePlanet a Corner & Co.
Inšpirujte sa: Európske vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022 , Slovenské vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022
BIN 128 je špecifické a nesmierne príťažlivé červené víno, ktoré sa dá piť už teraz. Na rozdiel od Bin 28 Kalimna pochádza z chladnejšieho regiónu - Coonawarra, známym najmä kvôli Cabernetu. Víno má rozumnú porciu trieslovín aj tanínov. Ovocnú sviežosť a intenzitu odrody. Pôsobí elegantne a harmonicky. Svojím senzorickým prejavom pripomína klasický štýl, čo potvrdzuje aj vývoj starších ročníkov. V Langton Classification mu patrí hodnotenie Excellent!
Víno pripomínajúce Puligny. Vinohrady oblasti Orange v Novom Južnom Walese patria medzi najvyššie položené v Austrálii (1050 m n. m).
Čistý, takmer puristický prejav. Citrusy, zázvor, dotyk vanilkového struku a byliniek. Svieža, suchá chuť s pozoruhodnou štruktúrou. Skvelá prirodzenosť a výraz vína. Veľmi dlhý, korenistý záver. Vynikajúce ku grilovaným krevetám alebo chobotnici. Posledné fľaše na Slovensku!
Najlepší Cabernet Nového Zélandu sa rodí na severnom ostrove, v oblasti Hawk´s Bay – Gimblett Gravels. V tomto ročníku aj so štipkou Merlotu. Víno sa predáva striktne len na základe alokácie vopred.
Rafinovaná a terciárna vôňa čiernych ríbezlí, sliviek, višní, cassisu s tónmi kávových zŕn, sladkého drievka, sušeného tymiánu a fialiek. Vyzretá chuť s dominanciou ríbezlí a kôstkového ovocia. Jemný dotyk vanilky a škorice. Vyvážené, elegantné víno s dobre zakomponovanými tanínmi a jemnou aciditou. Dlhý, korenistý záver. Kráska, ktorá sa pomaly približuje k vrcholu...
Kanonkop je pre somelierov inštitúciou. Vína z tohto vinárstva odzrkadľujú obrovský potenciál nie len krajiny, ale aj oblasti Stellenbosch. Kadette sa vo verzii Cabernet vyrába len posledné tri roky.
Na jeho výrobu sa využíva hrozno z mladších parciel, ktoré by inak skončili v žiadanom a oveľa drahšom „Estate“. Senzoricky pôsobí prekvapivo komplexne s decentnou textúrou tanínov a dostatkom ovocného prejavu. Vďaka výnimočnému ročníku je perzistentné a harmonické. Perfektné k bažantovi na červenom víne.
Aktuálne jeden z najlepších Malbecov z Argentíny. Výnimočné víno s rukopisom pôvodu a perfektnou fľašovou zrelosťou. Hrozno pochádza z troch podoblastí Mendozy – Altamira, Tupungato a La Consulta. Pričom z poslednej menovanej sú to 86 ročné vinohrady!
Vzniká ako selekcia najlepších sudov. Intenzívny a zároveň šarmantný senzorický prejav vo vôni aj chuti. Zdravé taníny a koncentrácia ovocných aróm. Dlhá, korenisto herbálna dochuť. Mimoriadny potenciál pre vyzrievanie.
Novinka v našom portfóliu. Hrozno pochádza zo štyroch vybraných parciel vinohradu Quebrada v Casablance severne od Santiaga. Vinohrad je pozitívne ovplyvňovaný prúdením chladného vzduchu z Tichého oceánu. Spolu so štrkovou pôdou a piesčitým reliéfom umožňujú rast hlbokému koreňovému systému.
Klimatické podmienky priaznivo prispievajú k ekologickému pestovaniu viniča. Hrozno sa po viacnásobnej selekcii šetrne spracuje a následne prirodzene fermentuje v nerezových nádržiach, spoločne bez pridania oxidu siričitého. Po fermentácií vyzrieva 5 mesiacov v betónových, kónických nádobách. Unikátne víno s hlbokou, intenzívnou farbou. Vôňa je zložená s tónov bobuľového ovocia, malín a byliniek. Chuť pôsobí šarmantným dojmom s množstvom vitality a prirodzeným prejavom.
Príležitosť ochutnať skvelé burgundské na úrovni „village“ za túto cenu je viac menej zázrakom. A navyše z vynikajúceho ročníka. Hrozno pochádza z dedín Chambolle-Musigny, Nuits-Saint-Georges, Gevrey Chambertin a Marsannay.
Víno vyzrievalo 10-12 mesiacov v starších burgundských sudoch. Secret je šarmantné víno s ovocno-kvetinovou vôňou a logickou štruktúrou v chuti. Dlhý a minerálny záver. Svojou kvalitou si zachováva esenciálny rukopis oblasti s jemnými nuansami ako aj prívetivý charakter. Pripravené na pitie už teraz, ale v skvelej kondícii vydrží do 2030.
Pokračujte na: Európske vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022 , Slovenské vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022
Milujete čokoládu? My tiež! Stačí, ak si teraz kúpite aspoň jednu čokoládu Venchi, a ste v hre o luxusné čokoládové balíčky, ktoré rozžiaria váš Mikulášsky deň.
Súťaž prebieha na eshope a vo všetkých predajniach WinePlanet počas celého Novembra!
Jedným z najlepšie hodnotených argentínskych vín z odrody Cabernet Franc je Rutini Gualtallary. O tom, či toto víno môže vyzvať na súboj ikonu Malbecu – Apartado, sme sa mali možnosť presvedčiť na októbrovom Masterclasse „Rutini Cabernet Franc vs. Malbec“. Sedem vín zo šiestich ročníkov. MasterClassom nás sprevádzali exportný manažér Rutini Emiliano Magariños a Rastislav Šuták, somelier spoločnosti Corner & Co., Wineplanet.sk.
Kto povedal, že iba mäso sa hodí k vínu? Vegetariánske jedlá dokážu byť rovnako bohaté, plné textúr a vôní – a keď sa správne skombinujú s vínom, vzniká harmónia, ktorá prekvapí aj oddaných milovníkov tradičnej kuchyne. Značka Villa Maria predstavila niekoľko jednoduchých vegetariánskych receptov, ktoré sa výborne dopĺňajú s jej ikonickými vínami z Nového Zélandu. Nechajte sa inšpirovať štyrmi kombináciami jedál a vín, ktoré potešia nielen vegetariánov, ale každého, kto si rád dopraje sviežu a vyváženú chuť.
Obsah alkoholu vo víne je viac než len číslo na etikete, je to kľúčový prvok, ktorý formuje charakter, chuť a zážitok z vína.
Obsah alkoholu predstavuje percento etanolu (čistého alkoholu) vo víne. Táto hodnota je výsledkom fermentácie. Proces, pri ktorom kvasinky premieňajú prírodné cukry v hroznovej šťave na alkohol a oxid uhličitý. Tento fermentačný proces je základom výroby vína a formuje víno aj jeho konečný obsah alkoholu.