offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth, ktorý sa nachádza v srdci mesta Trenčín priamo pod stredovekým hradom. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Blog na tému J. Stávek

Odísť z témy

6 ideálnych vín jesene

20. 10. 2022

Jeseň je najfarebnejším ročným obdobím. Rôzno sfarbené lístie môže pripomínať niekomu i farbu vín – zlato zelenkavá, žltá, oranžová, rubínovo červená alebo bordová. Prinášame vám zaujímavé tipy vín, s ktorými môžete prežiť nádhernú farebnú jeseň.

Čítať viac >

MasterClass s Frankovkou J. Stávek

28. 03. 2022

Frankovka, Frankovka modrá, Blaufränkisch, Lemberger, Kékfrankos... synonymá jednej a tej istej modrej, vyložene stredoeurópskej odrody, ktorá si určite zaslúži pozornosť. Frankovke patrí prvenstvo v Rakúsku, Nemecku, Maďarsku, na južnej Morave i na Slovensku. 

V sprievode vinára Jana Stáveka sa dňa 24.3.2022 v priestoroch spoločnosti Corner na Starej Vajnorskej uskutočnil MasterClass Frankovka VOC Modré Hory.

Čítať viac >

Predpríprava na MasterClass Frankovka s J. Stávek

21. 03. 2022

Začiatkom marca sme mali možnosť zúčastniť sa vertikálnej degustácie vín odrody Frankovka z vinárstva Jan Stávek. Bola to vlastne predpríprava na MasterClass Frankovky, ktorá sa uskutoční už 24.3.2022 v priestoroch spoločnosti Wineplanet na Starej Vajnorskej v Bratislave.

Ak sa chcete dozvedieť  viac, posledné lístky na MasterClass sú ešte k dispozícii!

Čítať viac >

(Ne) konvenčné vína s pridanou hodnotou

16. 03. 2022

Doba, kedy ľudia vyhľadávali len krištáľovo čisté vína v reduktívnom štýle síce stále pretrváva, avšak niektorí hľadajú viac prirodzené vína. Vína, ktoré sú vyrábané ako kedysi, keď ešte neexistovali technologické vymoženosti ako odstredivky alebo cross flow.

Sú to vína, ktoré sú vyrobené zo zdravého hrozna bez väčších zásahov. Fermentácia prebieha v otvorených kadiach alebo sudoch, kde vína i zrejú. Často sú nečírené a nefiltrované. Vína tradičné, ktoré reflektujú svoj pôvod.

Čítať viac >

Ročník 2021 z pohľadu slovenských a moravských vinárov

18. 11. 2021

Podľa slov slovenských a moravských vinárov môžeme očakávať z ročníka 2021 svieže biele vína s kyselinkami a koncentrované červené vína. I keď počasie začiatkom roka nebolo príliš ideálne, chladné s množstvom zrážok, jeseň sa vinárom odmenila teplými a slnečnými dňami.

Prečítajte si ako naši a moravskí vinári hodnotia ročník 2021.

Čítať viac >

Kačacie prsia s brusnicovou omáčkou - RECEPT a tip na víno

05. 11. 2021
Kačacie a husacie hody majú na Slovensku dlhú tradíciu. Pečenú kačku s kapustou a zemiakovými lokšami postupne v  gastronómii…
Čítať viac >

Významné novinky na planéte vína

19. 01. 2021
Rok 2020 nám všetkým priniesol pre koronu množstvo starostí a obmedzení. Ale napriek tomu sme vám doviezli veľa nových vín a rozšírili…
Čítať viac >

Vianoce u vinárov z južnej Moravy

09. 12. 2020
Pokračujeme s príbehom ako Vianoce vnímajú a prežívajú vinári. V prvej časti sme vám predstavili Vianoce u slovenských vinárov. V…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
biele -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.