POSTUP
1. Kačacie prsia umyjeme a dobre vysušíme v papierovej utierke. Narežeme kožu ostrým nožom do tvaru mriežky. Dávame pozor, aby sme nezarezali do kačacieho mäsa.
2. Prsia z oboch strán osolíme, okoreníme a necháme postáť zhruba 10 minút.
3. Potom ich sprudka opekáme na suchej panvici na strane s kožou (približne 7-8minút), kým koža nepustí tuk a mierne zhnedne.
4. Otočíme na druhú stranu. Keď prsia získajú zlatohnedú farbu, preložíme do zapekacej misy a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 10 minút.
5. Hotové kačacie prsia prikryjeme alobalom a necháme odpočívať.
Brusnicová omáčka - Cukor s vodou necháme zovrieť. Do takto vzniknutého sirupu pridáme brusnice. Znížime teplotu a varíme ďalších približne 20 minút. Následne pridáme džem, sójovú omáčku, čierne mleté korenie a podlejeme červeným vínom. Miešame až kým nám omáčka nezhustne na požadovanú konzistenciu. Potom odstavíme.
Batátové pyré s paštrnákom - Batáty a paštrnák očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody domäkka. Uvarené batáty s paštrnákom rozmixujeme s kúskom masla a sladkou smotanou na hladký krém.
Servírovanie - Na tanier naservírujeme batátové pyré, položíme kačacie prsia nakrájané na plátky, ktoré v reze osolíme a okoreníme. Prelejeme brusnicovou omáčkou a ozdobíme s bylinkami.