offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Ochutnajte novinky ¡Hola! a La Marca. Prosecco & Cava v akcii až -30%

Významné novinky na planéte vína

Významné novinky na planéte vína

Rok 2020 nám všetkým priniesol pre koronu množstvo starostí a obmedzení. Ale napriek tomu sme vám doviezli veľa nových vín a rozšírili sortiment o nové vinárstva.

Jednoducho sú to novinky, ktoré stoja za prečítanie a ochutnanie.


 

PINK Prosecco

Asi najviac očakávaním vínom roku 2020 bolo uvedenie na trh prvého ročníka ružového Prosecca. V portfóliu spoločnosti máme hneď dve v ponuke z vinárstva Terra Serena PINK a Prosecco Rosé 2019. Rodina Serena produkuje šumivé vína v oblasti Veneto viac ako jedno storočie.

Prosecco Rosé podľa stanovených prísnych pravidiel musí pochádzať z oblasti Treviso DOC a Prosecco DOC Rosé musí byť vyrobené z 85-90% odrody Glera a 10-15 % Pinot Nero.

Hodnotenie someliera: Terra Serena Prosecco DOC Rosé Brut Millésimato je delikátne ružové Prosecco s harmonickou štruktúrou a príjemným ovocným záverom. Výborný aperitív, ktorý naštartuje Vaše chuťové bunky. Výborný spoločník ku grilovanému lososovi, krevetám a morským plodom, taktiež k pečenej morke, kačici či prepeličke.

Viac info na našom blogu:

Vianočná novinka - Prosecco Rosé

Bollinger = James Bond

Ak ostaneme pri šumivých vínach, určite treba spomenúť i oblasť Champagne. Bollinger v roku 2020 prišiel  s n limitovanou edíciou Bollinger Speciál Cuvée Brut 007 pri príležitosti uvedenia ďalšieho pokračovania príbehu Jamesa Bonda „No Time To Die“.

Ku koncu roku novinku predstavil i druhý Champagne House v Corneri. Champagne Ayala N° 7 Brut 2007 bolo vytvorené k 160. výročiu založenia domu Ayala. Hrozno pochádza zo 7 grand cru vinohradov z výnimočného ročníka 2007. Popis someliéra: "Ayala N° 7 Brut 2007 má svetlú zlatistú farbu Champagne s jemným pravidelným perlením. Príjemná ovocná vôňa s dominanciou žltých mirabeliek, zrelých marhúľ s jemným dotykom kandizovaného zázvoru a lúčneho medu. Bohatá a zároveň jemná krémová štruktúra s výbornou harmóniou a sviežou kyselinkou, minerálne v závere. Elegantné, delikátne a komplexné Champagne v klasickom štýle."

Čo čítať:

Bollinger Speciál Cuvée Brut 007 Limited Edition prichádza

Novinka od Champagne Ayala

Reya Organica zaujala

Hrozno, ktoré bolo použité k výrobe vín Reya Organica, pochádza z ekologických vinohradov, ktoré sú obrábané v súlade s prírodou. Pri výrobe vína neboli použité žiadne chemické pridané látky. Vína Reya Organica sú takmer bez histamínu a majú veľmi nízky obsah oxidu siričitého. 

Reya Organica - víno v harmónii s prírodou

Reya Organica je nová privátna značka spoločnosti Corner & Co., ktorá vznikla v roku 2020 v spolupráci s vinárstvom Víno Natural Domin & Kušický. Prináša novinku v podobe štyroch vín z ročníka 2018 Reya Organica Sauvignon BIO, Reya Organica Tramín červený BIO, Reya Organica Rulandské modré BIO a Reya Organica Cabernet Sauvignon BIO. 

Aké su vína Reya Organica? Tieto Bio vína sú určené do gastronómie aj do retailu, predstavujú dokonalý pomer medzi kvalitou a cenou. Ľahkú manipuláciu pri otváraní vín vám umožní šróbovací uzáver. Vína Reya Organica sú ideálne na popíjanie s priateľmi a výborne sa snúbia k pokrmom.

V rade Reya pribudlo nové víno Reya Sauvignon blanc z Francúzska, ktoré je primárne určené do gastra. 

Viac info:

REYA Organica - vína v harmónii s prírodou

Všetky vína Reya na našom eshope

Novinka z Katalánska

Nové vinárstvo, s ktorým sme nadviazali spoluprácu ku koncu roka 2020, sídli v Priorate na juhu Katalánska asi 130 km od Barcelóny. Finca Mas d´en Gil je rodinné vinárstvo, ktoré vlastní 35ha starých vinohradov o oblasti Bellmunt del Priorat, jednej z deviatich „historických“ dedín Prioratu.

Vinárstvo vyrába vína v kategóriách: Village Bellmunt, Premier Cru Coma Vella a Coma Alta, Grand Cru Clos Fontà a Coma Blanca, Gran Buig, sladké víno Nus Vi Dolç, olivový olej a ocot Agredolç. Od roku 2008 pracujú v režime biodynamiky. 

Objavujte:

Novinka zo Španielska – Vinárstvo Finca Mas d´en Gil Priorat

Vína Finca Mas d´en Gil v katalógu

Unikátne víno z Afriky

Kanonkop patrí k popredným rodinným vinárstvam Južnej Afriky v oblasti Stellenbosch, ktoré už niekoľko rokov patrí k stáliciam Corneri. V roku 2020 sa prvýkrát na Slovensku  objavilo víno Pinotage Black Label 2017, ktoré pochádza z pôvodných vinohradov vysadených v 50 rokoch dvadsiateho storočia v univerzite v Stellenbosch. 

Hodnotenie someliera: Farba je purpurovo rubínová až nepriehľadná. Intenzívna vôňa ovocia s dominanciou jahôd a červených ríbezlí s výraznou stopou sladkého korenia a šípových ruží. Chuť je plná, ovocná, zrelé slivky, ríbezle a horká čokoláda. Výborná práca so sudmi, integrované taníny a zachovaná sviežosť. Elegantné a komplexné víno s krásnou štruktúrou a dlhým potenciálom 20-25 rokov.

Viac info:

Kanonkop Pinotage Black Label prvý krát na Slovensku

 

 

En Primeur ponuka

Po krátkej prestávke Corner priniesol  všetkým milovníkom vín z oblasti Bordeaux možnosť opäť sa zapojiť do nákupu En Primeur. Ročník 2019 má všetky atribúty zaradiť sa k najlepším za posledné dve dekády. Možnosť vlastniť časť vín, ktoré ležia ešte v sudoch prestížnych château patrí k najvzrušujúcejším dôvodom,  prečo sa zapojiť do kampane En Primeur.

Z veľkého množstva vín na aktuálnom En Primeur someliér Rastislav Šuták spolu so spolupracovníkmi spoločnosti Corner vybral deväť zaujímavých vín. Všetky reprezentujú vynikajúci nákup s ohľadom na ich kvalitu a klasifikáciu. 

Vína z aktuálnej kolekcie En Primeur ponúkame v limitovanom v počte, čo znamená, že s nákupom netreba vyčkávať. Naskladňovať sa začnú najskôr na jeseň 2021, postupne až do jari 2022.

Viac info o En Primeur: Predstavujeme vína En Primeur

Nové vinárstva z Moravy

V posledných desaťročiach sa Morava vyšvihla v kvalite výroby vína ako aj jej propagácii. Vďaka podpore vinárskeho fondu a súdržnosti českých a moravských vinárov vzniklo 7 združení VOC – Víno originální certifikace (Mělník, Blatnice, Modré Hory, Mikulov, Pálava, Znojmo a Valtice). Po dlhom a náročnom výbere kvalitných vín z Moravy sme zaradili do portfólia spoločnosti Wineplanet.sk a Wineplanet.cz štyri zaujímavé a originálne vinárstva. Sonberk z Mikulovskej podoblasti, rodinné bio vinárstvo zo znojemskej podoblasti Špalek, z Velkopavlovickej podoblasti rodinné vinárstvo J. Stávek a Gurdau.

Viac info: Vína z Moravy – Novinka na eshope

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.