offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Ochutnajte novinky ¡Hola! a La Marca. Prosecco & Cava v akcii až -30%

Kanonkop Pinotage Black Label prvý krát na Slovensku

Kanonkop Pinotage Black Label prvý krát na Slovensku

Kanonkop patrí k popredným rodinným vinárstvam Južnej Afriky v oblasti Stellenbosch. Vinárstvo dnes vedie 4. generácia rodiny - Paul a Johann Krige. Vlastnia 125 ha, z toho 100 ha tvoria vinice. Kanonkop sa zameriava najmä na pestovanie modrých odrôd a 50 % viníc tvorí odroda Pinotage. V roku 1941 bola práve tu prvý krát komerčne vysadená Pinotage.

Sme radi, že  Vám môžeme predstaviť prestížne víno z tohto vinohradu – Pinotage Black Label 2017.


Novinka v ponuke!

Pinotage Black Label pochádza z pôvodných vinohradov, ktoré boli vysadené v 50 rokoch dvadsiateho storočia v univerzite v Stellenbosch. Vinohrad má v priemere 65 rokov a leží na Huttonovom type pôdy, čo znamená, že sa nachádza na záplavových územiach so svahom 0 až 4% a priepustnosť je veľmi malá. Časť pôdy je tvorená zvetranou žulou. Hrozno je zberané ručne. Fermentácia prebieha v otvorených betónových nádobách s pravidelným ponáraním matolínového koláča. Víno vyzrieva 18 mesiacov v nových francúzskych dubových sudoch značky Nevers. Ročník 2017 bol veľmi suchý a horúci s nižšími výnosmi. Víno má nižší obsah síry voľnej 41 mg/l a viazanej 85 mg/l.

Hodnotenie: Farba je purpurovo rubínová až nepriehľadná. Intenzívna vôňa ovocia s dominanciou jahôd a červených ríbezlí s výraznou stopou sladkého korenia a šípových ruží. Chuť je plná, ovocná, zrelé slivky, ríbezle a horká čokoláda. Výborná práca so sudmi, integrované taníny a zachovaná sviežosť. Elegantné a komplexné víno s krásnou štruktúrou a dlhým potenciálom 20-25 rokov.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.