offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth, ktorý sa nachádza v srdci mesta Trenčín priamo pod stredovekým hradom. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Blog na tému Mas d´en Gil

Odísť z témy

Čo sú to BIO a biodynamické vína?

23. 01. 2024

V čase klimatických zmien a globálneho otepľovania vinohradníci čoraz častejšie musia prispôsobovať prírode a jej zmenám. Udržateľné postupy pri výrobe vína sú kľúčovým trendom, ktorý získava na popularite. Zdravé hrozno a víno je šetrné nielen k nášmu zdraviu, ale i zdraviu k prírode. Víno s označením bio musí byť vyrobené z hrozna, ktoré bolo dopestované v ekologickom režime. Od vinárov vyžaduje, aby nepoužívali žiadne chemické prípravky. 

Vyberajte z našej ponuky BIO vín.

Čítať viac >

9 jedinečných vín k Vianociam. Obdarujte tých, ktorí už ochutnali všetko.

05. 11. 2021

Vianoce sú o prekvapení s cieľom dopriať druhému radosť. Ak sa vaša polovička, známy, či kolega považuje za znalca vín, môže byť ťažké vybrať správne víno a prekvapiť ho.

Ponúkame vám 9 tipov, ktoré sa charakterom i štýlom vymykajú zo striktných požiadaviek a dokážu prekvapiť i tých najnáročnejších.

Čítať viac >

Zmena klímy - Prehodnoťte svoj pitný režim

03. 11. 2021

Aj výroba vína má vplyv na životné prostredie, to je nepopierateľné. Tento mesiac sa svetoví lídri stretávajú v Glasgowe na konferencii COP26, ktorú Sir David Attenborough opísal ako možno „našu poslednú príležitosť“ urobiť potrebnú zmenu smerom k ochrane planéty pred „ochromujúcou“ klimatickou krízou.

Čítať viac >

Dusené hovädzie s hubovou omáčkou a ryžou - RECEPT a tip na víno

25. 10. 2021

Hovädzie mäso ako by sa pomaly vytrácalo z našej kuchyne. Naopak v Južnej Amerike, Španielsku a Portugalsku mu stále patrí popredné miesto v jedálnom lístku. Má vysoký obsah esenciálnych aminokyselín, železa a vitamínu B2.

Lenka pripravila veľmi chutný recept na pomaly dusené hovädzie mäso s hubovou omáčkou a trojfarebnou ryžou. K nemu som vybrala červené víno Bellmunt z oblasti Priorat z vinárstva Mas d´en Gil.

Čítať viac >

Rozmanité španielske vína

11. 10. 2021

Španielsko je krajinou s najväčšou plochou vinohradov na svete. S viac ako 400 pestovanými odrodami patrí k najrozmanitejším regiónom v rámci štýlov. Z veľkého počtu oblastí sa len dve môžu pýšiť najvyšším označením pôvodu DOCa - Rioja a Priorat. Vínam nechýba jemnosť a elegancia. V Španielsku postupne silnie dopyt po vínach s konkrétnym miestom pôvodu, teda názvom vinohradu. Ešte stále nedoceneným pokladom zostáva oblasť Jerez so svojim Sherry. Fenomenálne vína s neuveriteľnou kombináciou autenticity a nadčasového štýlu.

Prinášame vám rozhovor na tému Španielsko s Denisou Šutákovou, someliérkou Corner & Co. a WinePlanet.sk.

Čítať viac >

Deň Zeme s BIO vínami

21. 04. 2021
Dňa 22. apríla 2021 si pripomíname 51. výročie od oslavy prvého Dňa Zeme. Klíma sa rýchlo mení a človek je za tieto zmeny priamo zodpovedný. Extrémne…
Čítať viac >

Významné novinky na planéte vína

19. 01. 2021
Rok 2020 nám všetkým priniesol pre koronu množstvo starostí a obmedzení. Ale napriek tomu sme vám doviezli veľa nových vín a rozšírili…
Čítať viac >

Novinka zo Španielska – Vinárstvo Finca Mas d´en Gil Priorat

15. 12. 2020
Priorat je vinohradnícka oblasť s nádhernou scenériou so starými a strmými vinohradmi zaliatymi slnkom. Priorat je malý vidiecky svet na…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
biele -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.