POSTUP
1. Hovädzie mäso nakrájame na hrubé pláty, tak cca 2cm. Osolíme a okoreníme.
2. Na panvici na masti opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme plátky hovädzieho mäsa a opekáme na silnejšom plameni z oboch strán, aby sa mäso pekne zatiahlo.
3. Mäso vložíme spolu s výpekom do tlakového hrnca, pridáme vodu 600ml zalejeme a dusíme na miernom plameni alebo na miernom stupni indukcii asi hodinu (klasickom hrnci 2 až 3hod).
4. Hubová omáčka - 4 hrste sušených húb zalejeme horúcou vodou a necháme pol hodiny napučať.
5. Hríby osušíme a spolu s olivovým olejom , maslom a 1 lyžičkou hubového korenia restujeme na panvici 5minút.
6. Pridáme 1dcl vody, pól lyžičky mletej červenej papriky a štipku sušeného cesnaku. Necháme dusiť do mäkka.
7. Keď sú hríby mäkké, s ponorným mixérom rozmixujeme, pridáme smotanu, spolu prevaríme a na zjemnenie omáčky pridáme lyžičku masla.
8. Ryžu si uvaríme podľa návodu na obale.
Servírovanie - Na plytký tanier dáme ryžu ,hovädzie mäso, prelejeme omáčkou s hubami a na záver dozdobíme čerstvými bylinkami.