Druhá časť degustácie bola venovaná vertikále Frankovky VOC Modré Hory. Ročník 2019 je ešte horúca novinka priamo z pivnice. Hrozno pochádza z vinohradníckej trate Šumperky, ktorá bola vysadená v roku 1947 dedkom Jana Stáveka. Pôda piesočnato hlinitá s vyšším obsahom vápnika a horčíka. Víno je kupážou Frankovky, ktorá zrela 23 mesiacov v malých, stredných a jednom veľkom dubovom sude. Vo vôni tóny višní, čučoriedok, kakaa a mandlí. Chuť je ovocná, zatiaľ mladá, potrebuje ešte čas vo fľaši.
Ročník 2018 (na eshope) pôsobí termicky a mierne opulentne, transparentne s výbornou zrelosťou a štruktúrou. Živá kyselinka, krásna ovocná textúra a zdravé triesloviny. Táto Frankovka sa bude degustovať aj v rámci MasterClassu z dvoch rôznych objemov fliaš. Pokračuje sa ročníkom 2017. Hrozno pochádza z vinohradníckej trate Růžený. Ide o veľmi starú trať, najväčšiu a jednu z najlepších v obci Nemčičky. Víno je kupážou Frankovky, ktorá zrela 20 mesiacov v niekoľkých malých a jednom veľkom dubovom sude. Víno je optimálne vyvážené a komplexné. Vo vôni ovocno - herbálne, višne v čokoláde, škorica a medovka. V chuti ovocné s veľmi pekným odrodovým charakterom a integrovanými trieslovinami. Šťavnatá kyselinka, ktorá dotvára charakter miestnej Frankovky.
Nasleduje ročník 2016. Malinovo višňová vôňa s jemným dotykom škorice a mäty. Šťavnatá, ovocná chuť s ľahkou kyselinkou a mäkkou tanínovou štruktúrou. Hrozno Frankovky VOC 2015 je z vinohradníckej trate Kolberk, zaujme ovocnou vôňou višní, ríbezlí, škorice a klinčekov. Chuť nadväzuje na vôňu, citlivo použité sudy, zachoval sa charakter vína i pri vyššej extrakcii. Minerálno korenistý záver. Taktiež bude možnosť ochutnať ju v rámci štvrtkového MasterClassu. Ročník 2014 nebol z pohľadu vinára priaznivý. Napriek tomu si Frankovka zachovala svoj ovocný charakter.
Frankovka 2013 sa bude taktiež degustovať počas MasterClassu. Klasická, moravská z chladnejšieho ročníka s višňovo herbálnou vôňou. V chuti stále šťavnatá s harmonickou kyselinkou a hodvábnou tanínovou štruktúrou. Ochutnať 10-ročnú Frankovku je vždy sviatkom. Tá od Stáveka je jemná a elegantná v klasickom prevedení. Poslednou degustovanou Frankovkou bola z ročníka 2011, ktorú Jan Stávek vyrobil ešte popri práci na vysokej škole a taktiež prvá s označením VOC Modré Hory. Zemitá so stále dobrou ovocnou kyselinkou.