offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Blog na tému Château Belá

Odísť z témy

Ktoré sú najpestovanejšie odrody Slovenska?

29. 03. 2022

"Slovensko je malá vinohradnícka a vinárska krajina. Slovenské vína však majú svoj jedinečný charakter. Vinohrady ležia v severnom vinohradníckom pásme a zloženie pôd sa mení od žuly a vápenca cez sopečné horniny až pieskovec. Táto rozmanitosť ponúka originálne vína. Poďte sa pozrieť, ktoré sú najrozšírenejšie odrody na Slovensku a ktoré vína by ste mali určite ochutnať." Denisa Šutáková, someliérka WinePlanet a Corner & Co.

Inšpirujte sa: TOP vína zo SlovenskaSlovenské vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022

Čítať viac >

Ľadové vína pre exkluzívny zážitok

21. 01. 2022

Občas sa v televízii objavia reportáže o zbere hrozna k produkcii ľadového vína. Avšak na celom svete sa vyrába len veľmi malé množstvo ľadového vína, je vzácne a má svoju exkluzivitu. Vplyvom globálneho otepľovania je čoraz náročnejšie vyrobiť ľadové víno. Nie každý rok sú prírodné podmienky naklonené k  jeho výrobe. Výroba ľadového vína je vždy určitým rizikom - mráz nemusí vôbec prísť. Hrozno musí byť 100% zdravé a vyžaduje si flexibilitu pre zbere, aby sa celá úrodu obrala v priebehu niekoľkých hodín.

Čítať viac >

10 najlepších slovenských vín

09. 09. 2020

Rastislav Šuták, someliér WinePlanet.sk a Corner & Co.

Vybrať desať najlepších vín zo Slovenska nie je ľahká úloha najmä preto, že vždy vychádza zo subjektívneho posudzovania vín. Skomplikovať sa to dá, ak si človek určí priority alebo kritéria, ktorým by mali podliehať.  Moje kritéria som zhrnul do abecedy potenciálneho degustátora alebo someliera:

Čítať viac >

Tie najlepšie vína zo Slovenska

15. 05. 2019

Degustácia "Rozhovory 10/10" priniesla najlepšie slovenské vína.  Šesť vinohradníckych oblastí reprezentovalo 10 slovenských vinárstiev.

Vzhľadom k situácii stále sa znižujúcich plôch vinohradov na Slovensku, je čoraz ťažšie nájsť výnimočné vína s charakterom pôvodu. V rámci ochutnávky vína a rozhovorov sa ochutnávali vína biele, ružové, červené, suché i sladké, tiché i šumivé z ročníkov 2016 až 2000.

Čítať viac >

Najlepšie slovenské vína - Chateau Belá

06. 08. 2014

Pripravili sme pre vás vínnu cestu po Slovensku, v ktorej vám predstavíme našich vinárov a naše vínne poklady. Náš someliér navštívil 7 slovenských vinárstiev, ktoré vám postupne predstaví. Z každého vinárstva vám ukážeme ich najlepšie a reprezentatívne vína. Ako prvé sme navštívili vinárstvo Chateau Belá z južnoslovenskej oblasti.

Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
biele -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.