offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Ochutnajte novinky ¡Hola! a La Marca. Prosecco & Cava v akcii až -30%

Najlepšie slovenské vína - Chateau Belá

Najlepšie slovenské vína - Chateau Belá

Pripravili sme pre vás vínnu cestu po Slovensku, v ktorej vám predstavíme našich vinárov a naše vínne poklady. Náš someliér navštívil 7 slovenských vinárstiev, ktoré vám postupne predstaví. Z každého vinárstva vám ukážeme ich najlepšie a reprezentatívne vína. Ako prvé sme navštívili vinárstvo Chateau Belá z južnoslovenskej oblasti.


Tam kde to všetko začalo

Písal sa rok 2007, keď prvý  krát som navštívil toto neobyčajne krásne miesto, plné histórie a prepychu. Niet sa čomu diviť keď že tento kaštieľ je jeden z mála 5 hviezdičkových hotelov v Strednej Európe. Táto budova si pamätá nejednu významnú svetovú udalosť a to najmä kvôli svoju vzniku v roku 1732, kde ho založil jeden z vtedajších nemeckých rodov pôsobiacich na našom území.

Okrem historickej budovy a skvelej reštaurácií má toto miesto ešte jednu dôležitú úlohu v našej gastronómií a to práve výrobu tých najlepších bielych vín v strednej Európe. Kaštieľ sa nachádza v malebnej južnoslovenskej dedinke Belá, neďaleko rieky Dunaj.

Riesling ako ťahúň....

Od začiatku výroby vína v tejto pivnici sa hlavný technológ a duša celého vinárstva pán Miroslav Petrech zameral hlavne na jednu ,,kráľovskú ´´ odrodu, a to Rizling rýnsky. Dá sa povedať že viac ako dve tretiny výroby tvoria hlavne biele vína a práve rizling je hlavnou zložkou vinárstva.

Okrem toho tu nájdete aj novošľachtence ako Breslava, Devín alebo Alibernet, ktoré sú skvelým oživením portfólia. Po obchodnej stránke je vinárstvo propagované vo svete človekom, ktorý  stojí za najlepšími nemeckými vínami a to známym svetovým vinárom Egonom Müllerom. 

Prečo toľko emócie?

Písal sa rok 2002, keď v poprednom americkom časopise WineSpectator vyberali najlepšie vína sveta za aktuálny rok.  Veľkou senzáciou sa stalo hodnotenie Chateau Bela Riesling bobuľový výber 2001, ktorý tak získal 92 bodov a očaril aj známeho vínneho kritika Roberta Parkera Jr. Od tohto roku sa aj pomocou Egona Müllera, stalo víno z Belej jedným z najvyhľadávanejších v Strednej Európe a dnes ho môžete nájsť v každej svetovej metropole ako New York, Tokio, Londýn, Paríž či vo Viedni.  

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.