Milujete čokoládu? My tiež! Stačí, ak si teraz kúpite aspoň jednu čokoládu Venchi, a ste v hre o luxusné čokoládové balíčky, ktoré rozžiaria váš Mikulášsky deň.
Súťaž prebieha na eshope a vo všetkých predajniach WinePlanet počas celého Novembra!
Pripravili sme pre vás vínnu cestu po Slovensku, v ktorej vám predstavíme našich vinárov a naše vínne poklady. Náš someliér navštívil 7 slovenských vinárstiev, ktoré vám postupne predstaví. Z každého vinárstva vám ukážeme ich najlepšie a reprezentatívne vína. Ako druhé sme navštívili vinárstvo Karpatská Perla zo Šenkvíc.
Rozmach rodinných firiem na Slovensku sa z roka na rok zväčšuje, a tým sa úmerne zlepšuje kvalita vyprodukovaného vína na našom území. Teda aspoň tak to hovoria výskumy! Môj názor je, že kvalita vína sa dá dodržať len ruka v ruke s generačným vývojom značky a dodržania magického slova Terroir.
Jedna z najúspešnejších vinárskych značiek v histórií Slovenska je práve Karpatská perla na čele s manželmi Šebovými. Tomuto páru sa to darí už viac ako pätnásť rokov a dnes sú ich vína priam legendárne. Ladislav Šebo sa stará o kvalitu vína vo viniciach a v pivnici a Margita Šebová šéfuje obchodu a marketingu. Od založenia pivnice v roku 1991 sa im podarilo až dvakrát získať titul Najlepšie vinárstvo roka na Slovensku!
Spomínané slovo Terroir sa na našom území dosť často spomína, no bohužiaľ len málokto tuší, čo sa za týmto všetkým ukrýva. Jednoducho povedané: skvelá vinica, odroda, klíma a samozrejme um vinára. Toto všetko sa Šebovcom podarilo získať práve vo viniciach Suchý vrch a Noviny, ktoré patria medzi klenoty Malých Karpát. Ich Veltlínske zelené z honu Noviny je známkou kvality a slova Terroir. Na druhej strane nezabudnite ochutnať aj Muškát moravský alebo Alibernet zo Suchého vrchu, ktoré sú z roka na rok lepšie.
Patrím do skupiny ľudí, ktorí sa každodenne stretávajú s vínom, v práci, vo svojom voľnom čase alebo s priateľmi. Viacerí z nás obľubujú vína na každý deň, no mnohí si myslia, že čo je dobré v pohári, musí mať aj vysokú cenu. V prípade značky Karpatská perla je to omyl!
Dlhodobo je táto značka, medzi profesionálmi, považovaná za skvelý pomer ceny a kvality. Skúste niektoré zo sviežich vín rady Jagnet a budete prekvapený. A priam majstrovské dielo je rada Dilemúre, ktorá obsahuje dezertné vína tej najvyššej kvality a dobrej ceny. Pri otvorení akejkoľvek fľaše od Šebovcov budú vaši hostia nadšení a vy hrdý na naše slovenské vína.
Milujete čokoládu? My tiež! Stačí, ak si teraz kúpite aspoň jednu čokoládu Venchi, a ste v hre o luxusné čokoládové balíčky, ktoré rozžiaria váš Mikulášsky deň.
Súťaž prebieha na eshope a vo všetkých predajniach WinePlanet počas celého Novembra!
Jedným z najlepšie hodnotených argentínskych vín z odrody Cabernet Franc je Rutini Gualtallary. O tom, či toto víno môže vyzvať na súboj ikonu Malbecu – Apartado, sme sa mali možnosť presvedčiť na októbrovom Masterclasse „Rutini Cabernet Franc vs. Malbec“. Sedem vín zo šiestich ročníkov. MasterClassom nás sprevádzali exportný manažér Rutini Emiliano Magariños a Rastislav Šuták, somelier spoločnosti Corner & Co., Wineplanet.sk.
Kto povedal, že iba mäso sa hodí k vínu? Vegetariánske jedlá dokážu byť rovnako bohaté, plné textúr a vôní – a keď sa správne skombinujú s vínom, vzniká harmónia, ktorá prekvapí aj oddaných milovníkov tradičnej kuchyne. Značka Villa Maria predstavila niekoľko jednoduchých vegetariánskych receptov, ktoré sa výborne dopĺňajú s jej ikonickými vínami z Nového Zélandu. Nechajte sa inšpirovať štyrmi kombináciami jedál a vín, ktoré potešia nielen vegetariánov, ale každého, kto si rád dopraje sviežu a vyváženú chuť.
Obsah alkoholu vo víne je viac než len číslo na etikete, je to kľúčový prvok, ktorý formuje charakter, chuť a zážitok z vína.
Obsah alkoholu predstavuje percento etanolu (čistého alkoholu) vo víne. Táto hodnota je výsledkom fermentácie. Proces, pri ktorom kvasinky premieňajú prírodné cukry v hroznovej šťave na alkohol a oxid uhličitý. Tento fermentačný proces je základom výroby vína a formuje víno aj jeho konečný obsah alkoholu.