Nový Zéland je známy nielen krásnou prírodou a čistotou, ale aj kuchyňou, ktorá vychádza z darov mora, kvalitného mäsa a sviežeho ovocia. V spojení s tamojšími vínami vznikajú neopakovateľné chuťové zážitky. Prinášame vám päť typických jedál, ktoré si viete pripraviť aj doma, a odporúčania, ktoré vína Villa Maria sa k nim hodia najlepšie.

5 letných Rosé koktailov
Ružové víno a slnečné lúče idú ruka v ruke. Popularita ružových vín v posledných rokoch vo svete stúpa a získava si čoraz viac priaznivcov, či už vo forme šumivých alebo tichých vín. Prinášame vám päť osviežujúcich koktailov, ktoré si môžete pripraviť s ružovým vínom.
Osviežujúca ružová limonáda
Ingrediencie
• ¼ šálky cukru
• 1 a ¼ šálky vody
• ¼ šálky čerstvej citrónovej šťavy
• 1 šálka ružového vína Villa Maria Private Bin Hawkes Bay Rosé
Postup
Na prípravu limonády zmiešajte vodu a cukor v malom hrnci. Priveďte do varu a miešajte, aby sa cukor rozpustil. Necháme vychladnúť.
Pridajte čerstvú citrónovú šťavu a vodu do cukrovej zmesi a miešajte, aby sa rozpustila. Dáme do chladničky do vychladnutia. Pred podávaním zmiešame limonádu s ružovým vínom. Rozdeľte medzi dva poháre a podávajte.
Limonáda z ružového krvavého pomaranča
Ingrediencie
• ¼ šálky cukru
• 1 šálky vody
• ¼ šálky šťavy z krvavého pomaranča
• ¼ šálky čerstvej citrónovej šťavy
• 1 šálka ružového vína Museum Rosé 2023
• plátky krvavého pomaranča
Postup
Všetky ingrediencie jemne premiešajte, aby sa v ňom spojili v. Kokteil doplňte drveným ľadom.
Ružová sangria s jahodami a broskyňou
Ingrediencie
• ⅓ šálky cukru
• ⅓ šálky brandy Romate Solera Reserva 36%
• 2 šálky nakrájaných jahôd
• 1 šálka nakrájaných broskýň
• 1 fľaša ružového vína Reya Organica Cabernet Sauvignon rosé
• 1 šálka perlivej vody
• 10-20 lístkov bazalky
Postup
Cukor a brandy dajte do veľkého džbánu a miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Potom pridajte čerstvé ovocie, víno a sódu a premiešajte, aby sa zmes spojila. Poslednú pridajte bazalku. Pred podávaním dajte sangriu do chladničky aspoň na 6 hodín. Podávajte s ľadom.
Kráľovský ružový kokteil
Ingrediencie
• 45 ml Lillet blanc
• 15 ml čerstvej grapefruitovej šťavy
• 15 ml cukrového sirupu
• 1 vaječný bielok
• 90 ml ružového Champagne De Saint Gall Le Rosé Premier Cru
Postup
Do šejkra plného ľadu nalejte Lillet, grapefruitovú šťavu, cukrový sirup a vaječný bielok. Silne pretrepávajte dobrých 10-15 sekúnd, kým nebude úplne ľadový. Nalejte do Camille Coupe pomocou sitka. Doplňte Champagne. Ozdobte jedlými kvetmi alebo plátkom čerstvého grapefruitu.
Koktail z ružového vína
Ingrediencie
• 1-2 kolieska citróna
• 1-2 plátky grapefruitu
• ľad
• 180 ml ružové vína Gérard Bertrand Prima Nature Syrah Rose
• 45 ml ginu GINJOY 45%
• 15 ml cukrového sirupu
Postup
Na dno pohára rozmixujte kolieska citróna a grapefruitu. Pridajte ľad, ružové víno, gin a dobre premiešajte. Pridajte cukrové sirup na požadovanú sladkosť. Preceďte do pohára na víno a pridajte rozmixovaný citrón a grapefruit. Prevzaté z FoodWine
Ďalšie články

Nie vždy je po ruke barman a nie vždy je čas miešať náročné drinky. Aj doma však môžete zažiť atmosféru koktailového baru – stačí otvoriť fľašu Barback’s. Táto novinka v ponuke WinePlanet prináša hotové koktaily vo fľaši, pripravené podľa originálnych receptúr skúsených barmanov.
Celú kolekciu Barback’s nájdete u nás: Barback’s na WinePlanet

Slovensko síce patrí medzi menšie vinohradnícke oblasti v rámci Európy, no napriek tomu ponúka pestrosť. Šesť vinohradníckych oblastí rozprestierajúcich sa od Bratislavy až po Tokaj tvoria mozaiku ktorá odzrkadľuje charakter slovenských vín. Víno tu nie je len nápojom, ale aj súčasťou kultúry a životného štýlu.

Keď sa povie Záhorie, milovníkom vína sa okamžite vybaví Skalický rubín – červené víno s jedinečným charakterom, ktorého pôvod je viazaný na vinohradnícku oblasť okolo Skalice. A práve toto víno tvorí srdce ponuky Vinárstva Tureček z Vrádišťa.