Christmas Special Miluron - Akcia len 1 deň!

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
5 letných Rosé koktailov

5 letných Rosé koktailov

Ružové víno a slnečné lúče idú ruka v ruke. Popularita ružových vín v posledných rokoch vo svete stúpa a získava si čoraz viac priaznivcov, či už vo forme šumivých alebo tichých vín. Prinášame vám päť osviežujúcich koktailov, ktoré si môžete pripraviť s ružovým vínom.


 

Osviežujúca ružová limonáda

Ingrediencie

•    ¼ šálky cukru
•    1 a ¼ šálky vody
•    ¼ šálky čerstvej citrónovej šťavy
•    1 šálka ružového vína Villa Maria Private Bin Hawkes Bay Rosé

Postup

Na prípravu limonády zmiešajte vodu a cukor v malom hrnci. Priveďte do varu a miešajte, aby sa cukor rozpustil. Necháme vychladnúť.

Pridajte čerstvú citrónovú šťavu a vodu do cukrovej zmesi a miešajte, aby sa rozpustila. Dáme do chladničky do vychladnutia. Pred podávaním zmiešame limonádu s ružovým vínom. Rozdeľte medzi dva poháre a podávajte.

Limonáda z ružového krvavého pomaranča

Ingrediencie

•    ¼ šálky cukru
•    1 šálky vody
•    ¼ šálky šťavy z krvavého pomaranča
•    ¼ šálky čerstvej citrónovej šťavy
•    1 šálka ružového vína Museum Rosé 2023
•    plátky krvavého pomaranča

Postup

Všetky ingrediencie jemne premiešajte, aby sa v ňom spojili v. Kokteil doplňte drveným ľadom.

Ružová sangria s jahodami a broskyňou

Ingrediencie

•    ⅓ šálky cukru
•    ⅓ šálky brandy Romate Solera Reserva 36%
•    2 šálky nakrájaných jahôd
•    1 šálka nakrájaných broskýň
•    1 fľaša ružového vína Reya Organica Cabernet Sauvignon rosé
•    1 šálka perlivej vody
•    10-20 lístkov bazalky

Postup

Cukor a brandy dajte do veľkého džbánu a miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Potom pridajte čerstvé ovocie, víno a sódu a premiešajte, aby sa zmes spojila. Poslednú pridajte bazalku. Pred podávaním dajte sangriu do chladničky aspoň na 6 hodín. Podávajte s ľadom. 

 

Kráľovský ružový kokteil

Ingrediencie

•    45 ml Lillet blanc
•    15 ml čerstvej grapefruitovej šťavy
•    15 ml cukrového sirupu
•    1 vaječný bielok
•    90 ml ružového Champagne De Saint Gall Le Rosé Premier Cru

Postup

Do šejkra plného ľadu nalejte Lillet, grapefruitovú šťavu, cukrový sirup a vaječný bielok. Silne pretrepávajte dobrých 10-15 sekúnd, kým nebude úplne ľadový. Nalejte do Camille Coupe pomocou sitka. Doplňte Champagne. Ozdobte jedlými kvetmi alebo plátkom čerstvého grapefruitu. 

Koktail z ružového vína

Ingrediencie

•    1-2 kolieska citróna
•    1-2 plátky grapefruitu
•    ľad
•    180 ml ružové vína Gérard Bertrand Prima Nature Syrah Rose
•    45 ml ginu GINJOY 45%
•    15 ml cukrového sirupu

Postup

Na dno pohára rozmixujte kolieska citróna a grapefruitu. Pridajte ľad, ružové víno, gin a dobre premiešajte. Pridajte cukrové sirup na požadovanú sladkosť. Preceďte do pohára na víno a pridajte rozmixovaný citrón a grapefruit. Prevzaté z FoodWine

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.