offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Blog na tému Stift Klosterneuburg

Odísť z témy

Zápisky z MasterClass Stift Klosterneuburg St. Laurent

26. 03. 2024

Svätovavrinecké alebo St. Laurent? U nás podceňovaná, v Rakúsku jedna z troch nosných modrých odrôd. Svätovavrinecké zo Stiftu je považované za jedno z najlepších vín z tejto odrody vo svete. Počas Masterclassu, ktorý sa uskutočnil 21.3.2024, sme mali príležitosť ochutnať sedem vín z piatich ročníkov a jedno víno - novinku v sprievode exportného manažéra vinárstva Teodora Iennaca a someliera Corner & Co. Rasťa Šutáka.

Čítať viac >

Teplý šalát z pohánky a TIP na víno

26. 01. 2023

Pohánku už dávno ľudia považovali za superpotravinu. Momentálne sa opäť objavuje v našej kuchyni. Ako si ju však správne pripraviť? Lenka vám to prezradí. Ochutnajte jej obľúbený teplý šalát z pohánky, pečenej mrkvy s kozím syrom. Výborne sa k nemu hodí rakúske polosuché biele víno z vinárstva Stift Klosterneuburg.

Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu.

Čítať viac >

Rakúske víno a grilovanie

16. 08. 2022

Bez grilovačky by to nebolo leto! Odborníci sa zhodujú, že rozmanité vína z Rakúska sa výborne spájajú s klobásami, steakami a trhaným bravčovým mäsom, čo potvrdil aj majster sveta v grilovaní Adi Matzek.

Grilovanie však nie je len ideálnou príležitosťou otvoriť si fľašu bieleho alebo ružového vína. Na svoje si tu prídu aj milovníci červené vína.

Čítať viac >

Špargľové rizoto – RECEPT a tip na víno

09. 05. 2022

Máme tu máj a ten nám prináša sezónu špargle. Úprava špargle je jednoduchá, stačí si len vybrať, či uprednostníte bielu alebo zelenú. Lenka pri príprave rizota použila zelenú špargľu. Keďže špargľa je populárne hlavne v Rakúsku, kde má svoju tradíciu, voľba vína je jasná. K špargľovému rizotu vyskúšajte víno Wiener Gemischter Satz z vinárstva Stift Klosterneuburg.

Čítať viac >

Ako trávia Vianoce zahraniční vinári

13. 12. 2020

V poslednej časti trilógie príbehov ako vinári trávia Vianoce sa pozrieme do sveta. Aké vianočné zvyky a pokrmy si pripravujú vinári vo Francúzsku, Rakúsku, Taliansku, Španielsku, Portugalsku alebo na opačnej strane zemegule, kde Vianoce majú letnú príchuť? Vinári z celého sveta nám prezradili, aké víno nebude chýbať na ich štedrovečernom stole a taktiež i svoje želania do Nového Roku 2021. Nezabudnite pri čítaní článku popíjať ich vína.

Prečítajte si články Vianoce u vinárov z južnej Moravy a Vianoce u slovenských vinárov

Čítať viac >

Degustácia na tému "Nie je zmes ako blend"

13. 02. 2020
Témou prvých tohtoročných februárových Rozhovorov 10/10 bola téma  „Nie je zmes ako blend“, čiže vína vyrobené z viacerých odrôd, ktoré sú…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
biele -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.