Blog na tému Freixenet
Odísť z témyVeľkonočný recept Machová torta a TIP na víno
23. 03. 2023Veľká noc je za dverami a vy si možno už teraz kladiete otázku, aké dobroty si pripravíte. Na zelený štvrtok je zvykom dať si špenát. Ak sa vám ale zunoval klasický prívarok, máme pre vás zaujímavú, sladkú alternatívu. Prekvapte svoju rodinu počas veľkonočných sviatkov úžasnou machovou tortou podľa Lenky. A samozrejme šibačom treba i naliať, k machovej torte odporúčam ružovú Cavu z vinárstva Freixenet.
Čapované Prosecco nie je Prosecco!
16. 06. 2020Popularita Prosecca neustále rastie, dopyt je stále vyšší a na trhu sa objavujú noví výrobcovia. Prosecco sa stalo fenoménom nielen v Taliansku, ale i na Slovensku a vo svete. Ako však odlíšiť perlivé víno od Prosecca ? Nalejte si pohárik a začítajte sa.
Prosecco - ideálne pre letné dni
06. 06. 2020Šumivé vína sa hodia nielen pre slávnostné chvíle, ale aj na bežnú konzumáciu. A to platí aj v prípade Prosecca. Prosecco si podmanilo celý svet, dokonale v sebe spája prednosti štýlu a vinohradníckej oblasti. Taktiež radosti zo života, ktorú Taliani obľubujú.
Pripravili sme pre vás 4 receptúry na Prosecco drinky, ktoré zvládne každý!
Prosecco
01. 06. 2020Prosecco je druhým najpopulárnejším šumivým vínom v Taliansku (po Asti Spumante). Pestuje sa hlavne v oblasti severovýchodného Talianska a výraba sa z rovnomennej odrody.
Táto odroda sa pestuje celkovo na 7500ha v oblastiach nad Benátkami a predhorí Álp (okolie mesta Treviso, oblasť DOC Valdobbiadene Conegliano).
Na našom eshope nájdete Prosecco Reya, Terra Serena, Santa Margherita či Freixenet.
Tipy na aperitív a digestív
19. 12. 2019Správny výber, poradie a servírovanie nápojov k jedlu je v gastronómii alfa omegou a má svoj význam.
Trápite sa nad otázkou aký aperitív alebo digestív vybrať? Poradíme vám a v nasledujúcich riadkoch odporučíme najlepšie tipy od someliéra.