UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Najpredávanejšie vína za rok 2023

Najpredávanejšie vína za rok 2023

Rok 2023 sa pomaly blíži ku koncu. Ďakujeme vám, našim zákazníkom, ktorí ste nám prejavili svoju dôveru i tento rok. Vždy vás radi obslúžime v kamenných predajniach v Bratislave – Stará Vajnorská Nivy a Bory a OC Európa v Banskej Bystrici. A samozrejme na našich stránkach wineplanet.sk a wineplanet.cz.


Najpredávanejšie vína na Slovensku

Prinášame vám rebríček vín, ktoré ste vy zákazníci najčastejšie kupovali. Vychádzali sme z osobného predaja i predaja cez internet.

Slovenským zákazníkom v roku 2023 najviac chutil i tento rok Private Bin Sauvignon Blanc Organic 2021 z vinárstva Villa Maria. Na druhom mieste sa umiestnili bublinky Reya Gran Cuveé Spumante. Tretie miesto patrí bielemu vínu zo Španielska El Coto Blanco 2022.

Do Top 10 sa dostalo Prosecco z vinárstva Serena 1881 a vína našej privátnej značky Reya. Zo slovenských vinárstiev sa najlepšie darilo v predaji vín Karpatskej Perle a vinárstvu Ostrožovič

Najpredávanejšie destiláty

Z destilátov prvenstvo získal rum Malteco Reserva Aňejo Suave 10YO. Druhé miesto patrí tiež rumu privátnej značky Blue Stamp a do tretice tretie miesto získal rum Bumbu Original.

Najpredávanejšie vína v Čechách

Na rozdiel od slovenských chutí, českým zákazníkom najviac chutila Cava Cordon Negro Brut Freixenet. Na druhom mieste sa umiestnilo biele víno El Coto Blanco. Tretie miesto patrí  bublinkám, presnejšie Proseccu z vinárstva Serena 1881. Veľmi populárny z hľadiska predaja sa stal balíček Najlepšie Prosecco. Českých zákazníkov zaujala i nová spoločenská hra Vinohraní

Novinky 2023

V roku 2023 sme rozšírili portfólio o nové vinárstva z Maďarska, Francúzska, Talianska, Španielska, Argentíny, Austrálie i Nového Zélandu.

Vinárstva St. Andrea z Egeru a Tűzkő Birtok z Tolne. Opäť sme nadviazali spoluprácu so Champagne domom Palmer. Čo sa týka bubliniek, pribudlo Prosecco V8 a Cava z vinárstva Perelada. Z Provensálska výborne ružové vína Estandon.

Z Talianska spolupracujeme s dvomi novými, rodinnými vinárstvami Ronco di Prepotto a La Nascosta. Z tvz. nového sveta sme nadviazali spoluprácu s austrálskym vinárstvom Torbreck a Escarpment z Nového Zélandu a tiež s Finca Agostino z Argentíny.

Vydarené degustácie MasterClass

I tento rok sme pokračovali s pravidelnými degustáciami. Masterclass pod odborným vedením nášho someliera Rasťa Šutáka so slovenskými i zahraničnými vinárstvami.

 

 

Osobne prišla a viedla Masterclass Manon Flores z vinárstva Arnoux & Fils. Z vinárstva Ximénez Spínola prišla predstaviť vína Mayte Angosto. Degustácia vín bola spojená s 5-chodovou večerou v Hoteli Matyšák. V novembri sa uskutočnila so zástupkyňou Champagne Ayala Rachel Mignot 5-degustačná večera v Hoteli Elizabeth v Trenčíne. Online sme sa spojili s Marcom Scaglione z vinárstva Planeta, aby nám predstavil dve prestížne vína Cometa a Santa Cecilia z ôsmich ročníkov.

V sprievode Emeline Callet sme lepšie spoznali  a porozumeli vínam Le Puy. Posledný decembrový Masterclass bol venovaný prvý krát destilátu - Armagnac Darroze. Súbežne sa uskutočnili zaujímavé degustácie v predajni Bory pod vedením someliera Tomáša Repu. V lete ste nás mohli stretnúť na Wineday v Piešťanoch. 

Taktiež i tento rok ste si mohli a stále môžete kúpiť vína z Bordeaux v En Primeur 2022.  

V časti Blog wineplanet.sk /wineplanet.cz sa vždy dozviete o novinkách vo svete vína a nájdete i inšpirácie so skvelými typmi. 

Dúfame, že ste boli s našimi službami spokojní a v Novom Roku 2024 sa stretneme v našich predajniach alebo na akciách spoločnosti Corner & Co.  

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.