Pádár (3)
Mladé rodinné vinárstvo Pádár v Padarovciach sa špecializuje na výrobu vín z čiernych ríbezlí. Pestuje si ich vo vlastných sadoch v prírodných podmienkach blízko Teplého vrchu, ktoré má jednu z najpriaznivejších klím na Slovensku. Celková rozloha pôdy je osem hektárov, pričom na hektári sa urodí v priemere 5 000 kg čiernych ríbezlí. Mladé rodinné vinárstvo Pádár v Padarovciach sa špecializuje na výrobu vín z čiernych ríbezlí. Pestuje si ich vo vlastných sadoch v… Čítať viac
Pádár
Pádár oživil nielen tradíciu, ale aj bývalú hospodársku budovu, ktorú pretvoril na modernú výrobnú linku. Pádár má pod kontrolou všetko, čo je pre kvalitu vína kľúčové. Vínko zreje v nerezových fermentačných nádobách a z ovocia sa lúhujú antioxidanty a kopec prospešných látok. Keď poriadne vykvasí, filtruje sa a výsledkom je chuťovo vyrovnaný produkt s vyváženým obsahom vitamínu C, železa a selénu.