Doprava zadarmo nad 50 EUR 2 500 druhov vína 260 000 fliaš na sklade
Späť
Späť

Vína na husacie a kačacie hody

Príchod jesene je spojený na Slovensku s tradíciou husacích a kačacích hodov. Najmä v okolí Slovenského Grobu ponúkajú reštaurácie zaujímavé menu z husacieho alebo kačacieho mäsa rôznych variácií. Od najklasickejšej kombinácie pečenej husi so zemiakovými lokšami a kapustou, cez husí alebo kačací vývar, foie gras, či plnených lokší na slano alebo sladko, až po moderné úpravy v zážitkových reštauráciách.

Ponúkame Vám výber vín, ktorý vás môže inšpirovať a prispieť k dokonalého pôžitku s týmto jedlom.


 

Na začiatok ako aperitív i partner k foie gras pripravenej na teplo sa výborne hodí nemecký sekt z vinárstva Max Ferdinand Richter Riesling Brut Mülheimer Sonnenlay z ročníka 2014, taktiež i alsaský Crémant Le Clos Sainte Odile od Pierra Sparra.

Väčšina ľudí na Slovensku uprednostňuje klasickú prípravu pečenej husi alebo kačice s bielou alebo červenou kapustou a zemiakovými lokšami, poprípade knedľou. Dobrým spoločníkom k tejto príprave sú bohatšie biele vína ako napríklad Rizling rýnsky zo slovenského vinárstva Fundus Regius.

Ak máte radšej vína s vyšším zvyškovým cukrom, určite sa Vám zapáči polosuchý Tramín červený z Čachtíc z vinárstva Mrva & Stanko. Zaujímavá je i kombinácia s plnším ružovým vínom ako napr. z vinárstva Víno Natural Domin & Kušický Dominus Rosé 2016 či Schilleru od bratov Kasnyikovcov.

Čo sa týka červených vín, uprednostnite ľahšie červené vína s vyššou kyselinkou, ktorá lepšie redukuje tuk. Snúbenie s Frankovkou modrou, Modrým Portugalom,  Svätovavrineckým. Môžete vyskúšať kombináciu s dedinským Pinot Noir napríklad z Domaine Chanson Marsannay 2014.

A sladká bodka na záver. K plneným makovým či orechovým lokšiam skúste kalich slovenského ľadového alebo slamového bieleho vína.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.