Doprava nad 50 € ZADARMO Blesková zásielka do hodiny Celé Slovensko do 48 hodín 2500 druhov vína
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť

Bazový sirup Monin teraz výhodne + 2 poháre ako darček. Pozrieť set

Vína k jedlám

Odísť z témy

Víno a čokoláda

Ponúkame vám výber vína, ktoré sú ideálne na párovanie s čokoládou. Víno a čokoládu spája veľa vecí. Niekedy týmto spojením vznikne dokonca i láska na celý život. Hovorí sa, že víno a čokoláda sú ideálne afrodiziakum. Ochutnajte toto zaujímavé sladké spojenie.

Podrobnosti o tom, aké víno k akej čokoláde nájdete v našom článku - blog o víne a čokoláde.

Čítať viac >

Víno a divina

V prípade, že podávame mäso z jeleňa, srnca, daniela, zajaca alebo diviaka, snažíme sa k ním vybrať  rustikálne červené víno s dobrou štruktúrou a „atletickým“ telom. Ideálnou voľbou pre zverinu je Valpolicella z Veneta. Ak je divina sprevádzaná výraznou omáčkou, musíme k nej prispôsobiť i výber vína. K ovocnej omáčke ako šípková alebo slivková, je výborný Shiraz z Austrálie alebo Tannat z Uruguaja. Diviak na zelenine si rozumie najlepšie k …
Čítať viac >

Víno a jahňacie, teľacie mäso

Jahňacie a teľacie mäso dokresľujeme jemnejším a hladkým vínom. Pravý viedenský rezeň so zemiakovým šalátom sa servíruje s nemeckým alebo rakúskym suchým vínom z odrody Riesling alebo Grüner Veltliner. Pečenej jahňacej kotlete s pohankou si môžeme vybrať víno biele, ružové ale i červené. Z bielych vyskúšajte suchý Pinot Grigio z Alto Adige, korenistý Tramín z Alsaska, ružové z juhu Francúzska z oblasti Languedoc Roussillon alebo Provence. Z …
Čítať viac >

Víno a hovädzie mäso

Podľa spôsobu prípravy a kvality hovädzieho mäsa vyberáme najvhodnejšie vína. Roastbeef teplý alebo studený je najlepší k telnatému bielemu vínu. Ak sa podáva ako hlavný chod najlepšie je Sangiovese, podobne aj k hovädziemu carpacciu. Tatarák z kvalitného mäsa bez kečupu, horčice a pod. sa vychutnáva k šumivému Blanc de Noir a ružovému Crémantu. V reštauráciách sú veľmi obľúbené steaky. Dobre pripravené strácajú tuk pri grilovaní, čo znižuje ich schopnosť vyvážiť vnímanie…
Čítať viac >

Víno a bravčové mäso

K pomaly pečenému mladému prasiatku so zemiakovou kašou je perfektným spoločníkom klasické Chardonnay, ktoré vyzrievalo v dubových sudoch. Ak je k bravčovému mäsu servírovaná maslovo smotanová omáčka, vyskúšajte vyzreté Rulandské biele. „Falošný“ vyprážaný rezeň z krkovičky so slovenským zemiakovým šalátom môžeme servírovať s mladým Veltlínom. Lokálne recepty z bravčového s dusenou kapustou, slaninou a karamelizovanou cibuľou podporíme vyzretým suchým vlašákom s…
Čítať viac >

Víno a hydina

Na Slovensku patrí hydina k najobľúbenejšiemu druhu mäsa. Je ľahko stráviteľná, menej kalorická a cenovo dostupná. Kuracie a morčacie mäso upravené…
Čítať viac >

Slovenské jedlá a vína

K slovenským jedlám sa jednoznačne hodia slovenské vína. Asi najznámejším jedlom, ktoré patrí k slovákom, sú bryndzové halušky s údenou oravskou…
Čítať viac >

Vína k rybe

Aké víno sa hodí k rybe? Spravidla sa ryby najlepšie snúbia s bielymi vínami, poprípade šumivými alebo ružovými. S červenými…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Naše tipy

Taliansko
Prosecco balíček + čierny uterák
Prosecco balíček + čierny uterák
Hennessy
Balíček Hennessy V.S. 40% 0,7L + 2 poháre Rocks zadarmo
Balíček Hennessy V.S. 40% 0,7L + 2 poháre Rocks zadarmo
Finlandia
Balíček Vodka Finlandia + Red Bull 4pack
Balíček Vodka Finlandia + Red Bull 4pack
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.