Doprava nad 50 € ZADARMO Blesková zásielka do hodiny Celé Slovensko do 48 hodín 2500 druhov vína
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť

Teraz 15% zľava na Žitavské vinice. Použite kód: ZITAVSKE

Vína k jedlám

Odísť z témy

Huby a víno

Huby sú skvelým spoločníkom mnohých vín a existuje veľa smerov, ktorým sa môžete vydať. Tu platí obvyklá rada pre párovanie vína a jedla. Premýšľajte buď nad zladenými alebo kontrastnými chuťami a textúrami a nad harmóniou intenzity pokrmu a vína.

Inšpirujte sa výberom vín od someliérky, tipy na párovanie vína a jedál s hubami nájdete na blogu.

Čítať viac >

Vína na husacie a kačacie hody

Príchod jesene je spojený na Slovensku s tradíciou husacích a kačacích hodov. Najmä v okolí Slovenského Grobu ponúkajú reštaurácie zaujímavé menu z husacieho alebo kačacieho mäsa rôznych variácií. Od najklasickejšej kombinácie pečenej husi so zemiakovými lokšami a kapustou, cez husí alebo kačací vývar, foie gras, či plnených lokší na slano alebo sladko, až po moderné úpravy v zážitkových reštauráciách. Ponúkame Vám výber vín, ktorý vás môže inšpirovať a prispieť…
Čítať viac >

Víno a čokoláda

Ponúkame vám výber vína, ktoré sú ideálne na párovanie s čokoládou. Víno a čokoládu spája veľa vecí. Niekedy týmto spojením vznikne dokonca i láska na celý život. Hovorí sa, že víno a čokoláda sú ideálne afrodiziakum. Ochutnajte toto zaujímavé sladké spojenie. Podrobnosti o tom, aké víno k akej čokoláde nájdete v našom článku - blog o víne a čokoláde.
Čítať viac >

Víno a divina

V prípade, že podávame mäso z jeleňa, srnca, daniela, zajaca alebo diviaka, snažíme sa k ním vybrať  rustikálne červené víno s dobrou štruktúrou a „atletickým“ telom. Ideálnou voľbou pre zverinu je Valpolicella z Veneta. Ak je divina sprevádzaná výraznou omáčkou, musíme k nej prispôsobiť i výber vína. K ovocnej omáčke ako šípková alebo slivková, je výborný Shiraz z Austrálie alebo Tannat z Uruguaja. Diviak na zelenine si rozumie najlepšie k …
Čítať viac >

Víno a jahňacie, teľacie mäso

Jahňacie a teľacie mäso dokresľujeme jemnejším a hladkým vínom. Pravý viedenský rezeň so zemiakovým šalátom sa servíruje s nemeckým alebo rakúskym suchým vínom z odrody Riesling alebo Grüner Veltliner. Pečenej jahňacej kotlete s pohankou si môžeme vybrať víno biele, ružové ale i červené. Z bielych vyskúšajte suchý Pinot Grigio z Alto Adige, korenistý Tramín z Alsaska, ružové z juhu Francúzska z oblasti Languedoc Roussillon alebo Provence. Z …
Čítať viac >

Víno a hovädzie mäso

Podľa spôsobu prípravy a kvality hovädzieho mäsa vyberáme najvhodnejšie vína. Roastbeef teplý alebo studený je najlepší k telnatému bielemu vínu…
Čítať viac >

Víno a bravčové mäso

K pomaly pečenému mladému prasiatku so zemiakovou kašou je perfektným spoločníkom klasické Chardonnay, ktoré vyzrievalo v dubových sudoch.…
Čítať viac >

Víno a hydina

Na Slovensku patrí hydina k najobľúbenejšiemu druhu mäsa. Je ľahko stráviteľná, menej kalorická a cenovo dostupná. Kuracie a morčacie mäso upravené…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Naše tipy

Moët & Chandon
Balíček Moët & Chandon Brut Impérial 0,75L + pohár zadarmo
Balíček Moët & Chandon Brut Impérial 0,75L + pohár zadarmo
Slovensko
Reya
Organica Cabernet Sauvignon BIO
víno s prívlastkom-výber z hrozna červené - suché - r2018 - 0,75l
Reya Organica Cabernet Sauvignon BIO 0,75L, r2018, vzh, cr, su, sc
Slovensko
Reya
Organica Tramín červený BIO
víno s prívlastkom-výber z hrozna biele - suché - r2018 - 0,75l
Reya Organica Tramín červený BIO 0,75L, r2018, vzh, bl, su, sc
Slovensko
Reya
Organica Sauvignon BIO
víno s prívlastkom-výber z hrozna biele - suché - r2018 - 0,75l
Reya Organica Sauvignon BIO 0,75L, r2018, vzh, bl, su, sc
Slovensko
Reya
Organica Rulandské modré BIO
víno s prívlastkom-výber z hrozna červené - suché - r2018 - 0,75l
Reya Organica Rulandské modré BIO 0,75L, r2018, vzh, cr, su, sc
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.