UŽÍVATEĽSKÉ MENU
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Vína k jedlám

Odísť z témy

Vína na husacie a kačacie hody

Príchod jesene je spojený na Slovensku s tradíciou husacích a kačacích hodov. Najmä v okolí Slovenského Grobu ponúkajú reštaurácie zaujímavé menu z husacieho alebo kačacieho mäsa rôznych variácií. Od najklasickejšej kombinácie pečenej husi so zemiakovými lokšami a kapustou, cez husí alebo kačací vývar, foie gras, či plnených lokší na slano alebo sladko, až po moderné úpravy v zážitkových reštauráciách. Ponúkame Vám výber vín, ktorý vás môže inšpirovať a prispieť k dokonalého pôžitku s týmto jedlom.

Inšpirujte sa: Jeseň na tanieri – párovanie vína a jesenných jedál

Čítať viac >

Víno a hovädzie mäso

Podľa spôsobu prípravy a kvality hovädzieho mäsa vyberáme najvhodnejšie vína. Roastbeef teplý alebo studený je najlepší k telnatému bielemu vínu. Ak sa podáva ako hlavný chod najlepšie je Sangiovese, podobne aj k hovädziemu carpacciu. Tatarák z kvalitného mäsa bez kečupu, horčice a pod. sa vychutnáva k šumivému Blanc de Noir a ružovému Crémantu. V reštauráciách sú veľmi obľúbené steaky. Dobre pripravené strácajú tuk pri grilovaní, čo znižuje ich schopnosť vyvážiť vnímanie…
Čítať viac >

Huby a víno

Huby sú skvelým spoločníkom mnohých vín a existuje veľa smerov, ktorým sa môžete vydať. Tu platí obvyklá rada pre párovanie vína a jedla. Premýšľajte buď nad zladenými alebo kontrastnými chuťami a textúrami a nad harmóniou intenzity pokrmu a vína. Inšpirujte sa výberom vín od someliérky, tipy na párovanie vína a jedál s hubami nájdete na blogu.
Čítať viac >

Víno a špargľa

Vyberte správne víno k špargli s holandskou omáčkou alebo ku krémovému rizotu. Inšpirujte sa výberom vína k špargli od našej someliérky. Výber vín závisí od spôsobu prípravy a tiež od použitých ingrediencií. Asi najpopulárnejšou, najviac používanou a najistejšou kombináciou je špargľa a Sauvignon Blanc z Nového Zélandu. Prečítajte si tipy na vína k rôznym špargľovým pochúťkam.
Čítať viac >

Víno a čokoláda

Ponúkame vám výber vína, ktoré sú ideálne na párovanie s čokoládou. Víno a čokoládu spája veľa vecí. Niekedy týmto spojením vznikne dokonca i láska na celý život. Hovorí sa, že víno a čokoláda sú ideálne afrodiziakum. Ochutnajte toto zaujímavé sladké spojenie. Podrobnosti o tom, aké víno k akej čokoláde nájdete v našom článku - blog o víne a čokoláde.
Čítať viac >

Víno a divina

V prípade, že podávame mäso z jeleňa, srnca, daniela, zajaca alebo diviaka, snažíme sa k ním vybrať  rustikálne červené víno s dobrou…
Čítať viac >

Víno a jahňacie, teľacie mäso

Jahňacie a teľacie mäso dokresľujeme jemnejším a hladkým vínom. Pravý viedenský rezeň so zemiakovým šalátom sa servíruje s nemeckým…
Čítať viac >

Víno a bravčové mäso

K pomaly pečenému mladému prasiatku so zemiakovou kašou je perfektným spoločníkom klasické Chardonnay, ktoré vyzrievalo v dubových sudoch.…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Naše tipy

Francúzsko
Champagne Bollinger Special Cuvée
007 Brut
šampanské biele - brut - 0,75l
Champagne Bollinger Special Cuvée 007 Brut 0,75L, AOC, sam, bl, brut, DB
Francúzsko
Balíček Francúzske vína
Balíček Francúzske vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.