
Aké víno k hovädziemu mäsu
Podľa spôsobu prípravy a kvality hovädzieho mäsa vyberáme najvhodnejšie vína. Roastbeef teplý alebo studený je najlepší k telnatému bielemu vínu. Ak sa podáva ako hlavný chod najlepšie je Sangiovese, podobne aj k hovädziemu carpacciu. Tatarák z kvalitného mäsa bez kečupu, horčice a pod. sa vychutnáva k šumivému Blanc de Noir a ružovému Crémantu.
V reštauráciách sú veľmi obľúbené steaky. Dobre pripravené strácajú tuk pri grilovaní, čo znižuje ich schopnosť vyvážiť vnímanie tanínov. Víno s vysokým obsahom trieslovín ako Malbec bude vhodnejší k úprave well-done. Vyzreté vína z odrôd Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, alebo ich cuvée výborne doplnia grilovaný steak v úprave rare a medium-rare.
Prečítajte si článok - Zásady správneho výberu vína k mäsu.
Súvisiace produkty
Hacaj
Rulandské modré Rosé Brutpestovateľský sekt, tradičná metóda ružové - brut - r2015 - 0,75l

MEA GRATI
Royal redakostné víno červené - suché - r2018 - 0,75l

Esk Valley
Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbecvíno červené - suché - r2019 - 0,75l
Giménez Méndez
Alta Reserva Malbecvíno červené - suché - r2020 - 0,75l
Chateau Mauvesin Barton
víno červené - suché - r2019 - 0,75lBordeaux Château
Trigant Pessac-Léognanvíno červené - suché - r2018 - 0,75l
Le Puy
Emilien BIOvíno červené - suché - r2021 - 0,75l

Château du Cedre
Le Cédre, Cahors, BIOvíno červené - suché - r2020 - 0,75l

Gérard Bertrand
Ballerine ÉTOILE Crémant de Limouxšumivé víno, sekt, tradičná metóda ružové - brut - 0,75l
Closerie Saint Roc
BIOvíno červené - suché - r2019 - 0,75l
Le Dragon de Quintus
Saint-Émilion Bordeauxvíno červené - suché - r2020 - 0,75l
Le Mortelle
Poggio Alle nane Maremma Toscanavíno červené - suché - r2020 - 0,75l
Emiliana
Ge BIOvíno červené - suché - r2018 - 0,75l
Champagne Palmer & Co.
Blanc de Noirsšampanské biele - brut - 0,75l
Errazuriz Don Maximiano
Don Maximiano Founder´s Reservevíno červené - suché - r2017 - 0,75l
Le Mortelle
Ampiovíno červené - suché - r2018 - 0,75l