Aké víno k hovädziemu mäsu
Podľa spôsobu prípravy a kvality hovädzieho mäsa vyberáme najvhodnejšie vína. Roastbeef teplý alebo studený je najlepší k telnatému bielemu vínu. Ak sa podáva ako hlavný chod najlepšie je Sangiovese, podobne aj k hovädziemu carpacciu. Tatarák z kvalitného mäsa bez kečupu, horčice a pod. sa vychutnáva k šumivému Blanc de Noir a ružovému Crémantu.
V reštauráciách sú veľmi obľúbené steaky. Dobre pripravené strácajú tuk pri grilovaní, čo znižuje ich schopnosť vyvážiť vnímanie tanínov. Víno s vysokým obsahom trieslovín ako Malbec bude vhodnejší k úprave well-done. Vyzreté vína z odrôd Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, alebo ich cuvée výborne doplnia grilovaný steak v úprave rare a medium-rare.
Prečítajte si článok - Zásady správneho výberu vína k mäsu.
Súvisiace produkty
Reya Organica
Rubino Cuvée BIOakostné víno červené - suché - r2018 - 0,75l
Papillon Víno od Francúza
BUBLINKY Pinot Noir, BIOperlivé víno-frizzante ružové - suché - r2020 - 0,75l
Arnoux & Fils
Vacqueyras Jean-Marie Arnoux BIOvíno červené - suché - r2022 - 0,75l
Pavelka Paves, barrique
cuvéeakostné víno červené - suché - r2018 - 0,75l
Fundus Regius
Cabernet Sauvignonvíno s prívlastkom-bobuľový výber červené - suché - r2013 - 0,75l
Quinta do Crasto
Douro Touriga Nacionalvíno červené - suché - r2017 - 0,75l
Penfolds
BIN 407 Cabernet Sauvignonvíno červené - suché - r2018 - 0,75l