
Víno a divina
V prípade, že podávame mäso z jeleňa, srnca, daniela, zajaca alebo diviaka, snažíme sa k ním vybrať rustikálne červené víno s dobrou štruktúrou a „atletickým“ telom. Ideálnou voľbou pre zverinu je Valpolicella z Veneta.
Ak je divina sprevádzaná výraznou omáčkou, musíme k nej prispôsobiť i výber vína. K ovocnej omáčke ako šípková alebo slivková, je výborný Shiraz z Austrálie alebo Tannat z Uruguaja. Diviak na zelenine si rozumie najlepšie k temperamentnej Garnache z Prioratu alebo konzervatívnej južnej Rhone. Prekvapením môže byť z dobrého ročníka moravské André!
Prečítajte si článok - Zásady správneho výberu vína k mäsu.
Súvisiace produkty
Penfolds
BIN 389 Cabernet Shirazvíno červené - suché - r2018 - 0,75l
Arnoux & Fils
Aimé Arnoux Côtes du Rhône, Séléction Parcellairevíno červené - suché - r2022 - 0,75l
Emiliana Salvaje
Syrah Roussanne BIOvíno červené - suché - r2022 - 0,75l

Arnoux & Fils
Vacqueyras Jean-Marie Arnoux BIOvíno červené - suché - r2022 - 0,75l
Mas d´en Gil
Bellmunt Vi de Vila BIOvíno červené - suché - r2020 - 0,75l
Giménez Méndez
Alta Reserva Tannatvíno červené - suché - r2020 - 0,75l

Hardys
Bin HRB Heritage Reserve Bin D 680 Shirazvíno červené - suché - r2017 - 0,75l
Arnoux & Fils
Chateau Lestours Clocher Vacqueyrasvíno červené - suché - r2019 - 0,75l
Giménez Méndez
Premium Tannatvíno červené - suché - r2020 - 0,75l
Penfolds
BIN 128 Coonawarra Shirazvíno červené - suché - r2019 - 0,75l
