Víno a divina
V prípade, že podávame mäso z jeleňa, srnca, daniela, zajaca alebo diviaka, snažíme sa k ním vybrať rustikálne červené víno s dobrou štruktúrou a „atletickým“ telom. Ideálnou voľbou pre zverinu je Valpolicella z Veneta.
Ak je divina sprevádzaná výraznou omáčkou, musíme k nej prispôsobiť i výber vína. K ovocnej omáčke ako šípková alebo slivková, je výborný Shiraz z Austrálie alebo Tannat z Uruguaja. Diviak na zelenine si rozumie najlepšie k temperamentnej Garnache z Prioratu alebo konzervatívnej južnej Rhone. Prekvapením môže byť z dobrého ročníka moravské André!
Prečítajte si článok - Zásady správneho výberu vína k mäsu.
Related products
Penfolds
BIN 128 Coonawarra Shirazwine red - dry - r2017 - 0,75l