Vianoce nám klopú pomaly na dvere. I počas adventu si môžete pripraviť recept od Lenky, pečeného lososa s bylinkovo orechovou krustou. K nemu vám odporúčam šumivé, ružové bublinky z vinárstva Perelada. Nechajte sa inšpirovať možno i na vianočnú štedrú večeru.

Obľúbené drinky z Prosecca
Prosecco používajú barmani pri príprave koktailov najmä v lete. Ako si však takýto drink pripraviť doma a prekvapiť hostí počas vašej letnej párty?
Ponúkame Vám pár osviežujúcich inšpirácii na prípravu drinkov z Prosecca Reya a Terra Serena.
Prosecco sa teší obrovskej popularite aj na veľkých svetových trhoch ako sú USA alebo Anglicko.
Nie len v Taliansku je veľmi populárne Prosecco, ktoré pochádza z oblasti Veneto. Zlaté bublinky miluje čoraz viac ľudí i na Slovensku a to najviac v lete. Pripravte si aj vy pre seba a vašich priateľov vynikajúce drinky so základom z Prosecca. Všetci vás budú milovať!
O tom, čo je Prosecco a odkiaľ pochádza sme písali v článku Prosecco nie je produkt, je to štýl! Všetky značky Prosecco nájdete tu.
Viete, ako zorganizovať dokonalú brunch party? Inšpirujte sa a zabodujte u svojich kamarátov s brunchom plným farieb a chutí.

Aperol Spritz - najznámejší letný drink na Slovensku
- 10cl Prosecco
- 4cl Aperol
- perlivá voda a plátky pomaranča
Bellini
- 10cl Prosecco
- 5cl broskyňové pyré a jeden plátok broskyne na ozdobu
Rossini
- 10cl Prosecco
- 5cl jahodového pyré a jahoda na ozdobu
Tintoretto
- 10cl Proseccco
- 5cl šťavy z granátového jablka
Mimosa
- 10cl Prosecco
- 10cl pomarančového džúsu a plátok pomaranča na ozdobu

Puccini
- 10cl Prosecco
- 5cl šťavy z mandarínok a plátok mandarínky na ozdobu
Barracuda
- 4,5cl zlatého rumu /Captain Morgan gold/
- 1,5cl Galliano /bylinný likér/
- 6cl ananásového džúsu
- limetková šťava
- doliať Prosecco
- anásového džúsu
Prosecco Mojito
- 50cl Prosecco
- 2 limetky
- 1 lyžica trstinového cukru
- 10 plátkov šalátovej uhorky
- mätové lístky
Ďalšie články

Ľadové víno je v mnohých ohľadoch dokonalým zimným vínom. Vplyvom globálneho otepľovania je však čoraz náročnejšie vyrobiť ľadové víno. Nie každý rok sú prírodné podmienky naklonené k jeho výrobe. Hrozno na ľadové víno sa musí zbierať zdravé a len vtedy, keď je prirodzene zamrznuté. Pri zbere musí teplota klesnúť pod -7 °C alebo nižšie.
Väčšina prírodných ľadových vín pochádza zo studených severných vinohradníckych oblastí. Kanada je najväčším svetovým producentom ľadových vín nasledované Nemeckom.

Pripúšťame, že robiť hlavné životné rozhodnutia výlučne na základe horoskopov môže byť nerozumné. Ale použiť ho pri výbere vína? Spoločnosť Cellarmasters sa zamerala na údaje o predaji, aby určila typ vín, ktoré každé znamenie uprednostňuje.
„Analýzou poznatkov našich zákazníkov a porovnaním s objednávkami za posledných 12 mesiacov sme boli schopní analyzovať, ako sa líšia preferencie vín medzi znameniami,“ hovorí Christine Rickets, riaditeľka Cellarmasters.

Najlepšie si ho vychutnáme na tradičných vianočných trhoch alebo po dni strávenom na zjazdovke. Varené víno je neodmysliteľnou súčasťou zimného obdobia. Pije sa už celé stáročia, no nikto nepozná jeho presný pôvod.
Existujú dôkazy, že korenené víno sa konzumovalo už v starovekom Egypte. V tom čase sa predpokladalo, že má liečivé vlastnosti. Rimania tiež zahrievali víno už v druhom storočí, čo naznačuje, že ľudia pridávali do vína korenie. Varené víno v tom období dodávalo energiu, zohrievalo a okrem toho pitie vína bolo bezpečnejšie ako pitie vody z hygienických dôvodov. Prvý dodnes existujúci dokument o varenom víne - Glühwein pochádza z roku 1420.