UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Šieste najlacnejšie bublinky v košíku sú automaticky zadarmo. Pozrieť pravidlá. Nakúpte nad 50 € a vyhrajte Prosecco v hodnote 200 €. PROSECCO súťaž.

Blog na tému Pian delle Vigne

Odísť z témy

Vínna cesta po Toskánsku

17. 08. 2023

Ako vyzerá toskánsky sen? Vinice a olivové háje siahajú cez zvlnené kopce, krajina posiata farmárskymi domami a starobylé cesty lemované cyprusmi. Toto všetko a ešte viac ponúka vinohradnícka oblasť Toskánsko. Od prvotriednych vín až po rafinovanú gastronómiu, bohatú históriu a kultúrne dedičstvo. Toskánské vinice a vína sú mikrokozmom všetkých talianskych pôžitkov.

Čítať viac >

Zápisky z degustácie Masterclass Sangiovese

24. 11. 2022

Dňa 15. novembra 2022 sa vo vinotéke Wineplanet na Starej Vajnorskej uskutočnil Masterclass zameraný na odrodu Sangiovese. Degustáciu viedla pani Eva Horáková, export manažérka vinárstva Marchesi Antinori a Rastislav Šuták, someliér spoločnosti Corner &Co. V rámci tohto večera sme si mali možnosť porovnať rôzne štýly vín z odrody Sangiovese od Rosso di Montalcino, cez Chianti Classico až po vlajkovú loď vinárstva Antinori Tignanello.

Čítať viac >

Antinori – národný poklad Talianska

19. 10. 2022

Rodina Antinori patrí medzi najstaršie šľachtické vinárske rodiny na svete. História rodiny je spojená s vínom od roku 1385, kedy sa Giovanni di Piero Antinori stal členom „Arte Fiorentina dei Vinattieri“ čiže cechu florentských vinárov. Spoznajte s nami vinárstva patriace pod značkou Antinori.

Přečítajte si: Antinori - srdce ChiantiRozhovor s pani Evou Horákovou, exportnou manažérkou Marchesi Antinori SPA .

Čítať viac >

Tagliatelle s mäsovými guľkami a TIP na víno

04. 08. 2022

Taliansko patrí k najobľúbenejším cestovateľským destináciám Slovákov. Nielen pre nádherné more, ale i kvôli výbornej talianskej kuchyni a vínam. Slováci Taliansko milujú. Preneste si chuť tejto krajiny i k vám domov. Uvarte si podľa Lenkinho receptu tagliatelle s mäsovými guľkami a otvorte si k nim fľašu vína Rosso di Montalcino z vinárstva Pian delle Vigne.

Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu.

Čítať viac >

Talianske červené vína, ktoré treba ochutnať

17. 08. 2021

Pri zostavovaní zoznamu talianskych červených vín je najťažšie vybrať iba jednu oblasť a odrodu, ktorá by bola tá najlepšia. Taliansko má takmer ideálne klimatické podmienky, rozvinutý cestovný ruch a špičkovú gastronómiu. Ak sa chystáte túto krajinu navštíviť, ponúkame vám pár tipov, ktoré červené  vína musíte ochutnať.

Existujú desiatky červených vín z celej krajiny, ktoré sú podceňované. Predstavíme vína, ktoré trvalo dodávajú vynikajúcu kvalitu a typickosť, často za prijateľné ceny.

Čítať viac >

TOP Talianske vína

08. 08. 2020
Pri zostavovaní zoznamu najlepších talianskych vín je najťažšie vybrať oblasť a odrodu, ktorá by bola tá najlepšia. V mnohých krajinách sa…
Čítať viac >

Objavte Antinori - najlepšie talianske vína už 26 generácií

15. 07. 2020
Rodina Antinori patrí medzi najstaršie šľachtické rodiny na svete.  História rodiny je spojená s vínom od roku 1385, kedy sa Giovanni…
Čítať viac >

Úspech pre vinárstvo Antinori

07. 08. 2019
Rodina Antinori patrí k najvplyvnejším vinárskym rodinám v Taliansku a je desiatou najstaršou rodinnou spoločnosťou na svete. Históriu…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.