offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Blog na tému Nichta

Odísť z témy

Histamín vo víne, ktoré ho majú málo?

25. 01. 2024

Niektorí ľudia trpia alergiou na obsah histamnu, nazývanou histamínová intolerancia. Histamínovou intoleranciou (HIT) trpí približne jedno až päť percent populácie. Postihnuté osoby nie sú schopné rozložiť histamín prijatý s jedlom v dôsledku nedostatku enzýmov. Histamín vzniká aj pri výrobe vína. Ako vzniká vo víne a ako sa vyrába víno, aby malo nízky obsah histamínu? Dočítate sa nižšie.

Pozrieť nízkohistaminové vína na eshope.

Čítať viac >

Vianočné novinky od vinárov

14. 12. 2023

Stále premýšľate, čo vám ešte chýba k Vianociam? Čím novým by ste radi potešili svojich najbližších alebo aké víno si otvoriť počas Vianoc? Ani v tomto predvianočnom období vinári nezaháľajú a prichádzajú k vám so svojimi novými vínami.

Čítať viac >

Nové slovenské vína v portfóliu - Nichta a Žitavské Vinice

27. 09. 2023

Ďalšie novinky od domácich vinárov máme skladom. Ochutnajte vlajkovú loď vinárstva Nichta a víno zo Žitavských Viníc z netradičnej odrody Rosa.

Nový blog: Ročník 2023 slovami slovenských vinohradníkov a vinárov

Čítať viac >

Ročník 2023 slovami slovenských vinohradníkov a vinárov

14. 09. 2023

Ročník 2023 preveril našich vinohradníkov. Potrápilo ich hlavne počasie. Teplo a veľa zrážok spôsobilo vysoký tlak chorôb, najmä perenospóry, múčnatky, ale objavila sa aj biela hniloba. Potvrdilo sa, aká dôležitá je poloha vinohradov, odrodová skladba, ale hlavne veľká starostlivosť vinohradníka o vinič. Vinohrady v ekologickom režime ľahšie odolali nástrahám počasia. I keď úroda bude podľa slov slovenských vinohradníkov a vinárov nižšia, ale o to kvalitnejšia.

Čítať viac >

Aké víno na Veľkú noc? Tipy slovenských vinárov

22. 03. 2023

Každá rodina má svoje vlastné veľkonočné menu. Varia sa údené šunky, pripravujú plnky s bylinkami alebo nadýchaný piškótový baranček. K tomuto sviatku jednoducho patrí dobré jedlo a pitie. Dokonalé gurmánske výtvory si žiadajú aj správne zvolené víno. Užite si párovanie veľkonočných jedál so slovenskými vínami.

Inšpirujte sa: Vína na Veľkú noc

Čítať viac >

Jesenné inšpirácie na slovenské vína - Priamo od našich vinárov

14. 09. 2022
Pomaly sa vonku ochladzuje a do našich domovov prichádza vôňa a chuť jesene. Naši slovenskí vinári vám prezradia, aký jesenný pokrm si radi pripravia…
Čítať viac >

Tipy na vína zo slovenského vinárstva Nichta

12. 09. 2022
Vinárstvo Nichta je moderné rodinné vinárstvo sídliace v srdci vinohradníckeho regiónu Tekov v Čajkove od roku 1997. Prináša veľa skvelých…
Čítať viac >

Súťaž o balíček vín Nichta

31. 08. 2022
Vyhrajte septembrový balíček Nichta, ktorý je plný chutí a krásnych darčekov. Výherný balíček obsahuje štyri vína Nichta, sekt Pesecká leánka v…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
biele -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.