Slovenské vinobranie + víno Pivnica Čebovce zadarmo k nákupu nad 50 €

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Pozrite si HOT DEALS

Chakana (5)

Chakana Wine Estate sa nachádza v Agrelo, Lujan de Cuyo v regióne Mendoza v Argentíne v nadmorskej výške 960 metrov nad morom na úpätí Ánd.  Chakana Wine Estate sa nachádza v Agrelo, Lujan de Cuyo v regióne Mendoza v Argentíne v nadmorskej výške 960 metrov nad morom na úpätí Ánd.  Čítať viac

Filter
Filter
Farba
Cukornatosť
Odroda
Krajina
Oblasť
Značka
Ročník
Hodnotenie
Objem
Balenie
Druh
Cena
Dostupnosť
Viac filtrov
Vyberte si cenové rozpätie

Produkty s cenou od 0 € do 4 800 €

Aplikovať filtre

Chakana

Rodinné vinárstvo Pelizzatti bolo založené v roku 2002. Chakana získala certifikáciu organic podľa medzinárodných štandardov a od roku 2016 certifikáciu biodynamic Demeter pre svoju vinicu Agrelo.

Vo väčšine argentínskych budov, ktoré sa tiahnu od Quita po Mendozu, môžete nájsť jedinečný symbol – kríž v tvare štvorca. Tento kríž je v miestnom dialekte známy ako Chakana. Projekt Chakana je založený na hľadaní autentickej a originálnej identity vína. Používanie ekologických a biodynamických poľnohospodárskych metód a ich certifikácia je najlepšou zárukou, ktorú môžu spotrebiteľom ponúknuť. 

Lujan de Cuyo a údolie Uco ponúkajú celoročne suché podmienky s extrémnou tepelnou amplitúdou. Vinice Chakana sú orientované 45 stupňov severozápadne. Smer výsadby bol zvolený tak, aby sa zabránilo spáleniu hrozna počas hodín s najvyššou teplotou. V posledných rokoch vysadili pozemky rôznymi plodinami ako lucerna, vika, raž, pšenica atď. čiastočne na krmivo pre zvieratá a kompostové živiny; na druhej strane medzi radmi viniča je záhrada aromatických a homeopatických rastlín, ktoré sa používajú na biodynamické prípravky. Kvapková závlaha sa používa vo všetkých viniciach ako spôsob kontroly pestovateľského cyklu a racionálneho využívania vody. Vinárske odpadové vody sú neutralizované a opätovne využívané pri zavlažovaní vinohradov bez dopadu na životné prostredie. Minimálny zásah je mantra dodržiavaná vo vinárstvach Chakana. Fermentácia prebieha pomocou prírodných kvasiniek a použitie oxidu siričitého a iných prísad je obmedzené na minimum. Na zrenie sa používajú pórovité materiály ako cementové kade. Vinárstvo v Agrelo má kapacitu 2 milióny litrov. Malé nádrže sa používajú na zachovanie identity každej vinice. Najlepšie vinohrady v Agrelo, Mayor Drummond a Altamira majú tieto podmienky, ktoré ponúkajú fantastickú štruktúru a plnú zrelosť. 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.