Cognac Week -15%

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA

Vyhrajte zlatý oscarový balíček Clarendelle. Viac info.

Blog na tému Párovanie vína a jedla

Odísť z témy

Hovädzie ragú s hokkaido haluškami a TIP na víno El Coto

12. 10. 2023

Jeseň pomaly prichádza. Čoraz častejšie vyhľadávame pokrmy, ktoré sú plnšie a bohatšie. To isté platí i o vínach. Lenka si pre vás pripravila hovädzie ragú s hokkaido haluškami. K tomuto pokrmu odporúčam španielske červené víno z oblasti Rioja El Coto Coto de Imaz Reserva 2018.

Čítať viac >

Bryndzovo smotanový podplamenník a TIP na víno Fundus Regius

22. 09. 2023

Návrat k tradičným, slovenským jedlám. Bryndza či slanina by veru nemali chýbať v našej domácnosti. Lenka pripravila výborný bryndzovo smotanový podplamenník nazývaný i „slovenská pizza.“ A k tradičnému jedlu vyberám „netradičný, oranžový“ Rizling rýnsky zo slovenského vinárstva Fundus Regius.

Čítať viac >

Šúľance s vanilkovým krémom a TIP na víno Ostrožovič

13. 09. 2023

Koniec leta nemusí byť len smutný, môže byť i sladký. Lenka pripravila pre vás zemiakové šúľance s orechmi a vanilkovým krémom. K tomuto skvelému dezertu odporúčam sladké, slovenské víno z Tokaja z vinárstva Ostrožovič.

Čítať viac >

Šafranové rizoto s lososom a TIP na víno Estandon

24. 08. 2023

Šafranové krémové rizoto poznáme i pod názvom milánske. Tento kráľ rizot sa najlepšie hodí k mladšiemu červenému vínu alebo k štruktúrovanejšiemu bielemu či ružovému. Víno by malo byť ľahké so sviežou kyselinkou, aby dopĺňalo krémovú textúru a bohatú chuť rizota. K šafranovému rizotu s lososom odporúčame mladé, ružové víno so šťavnatým prejavom a delikátnou štruktúrou - Saint Louis de Provence Coteaux Varois en Provence 2022 z vinárstva Estandon.  Rizoto a víno spolu tvoria dokonalú súhru. 

Čítať viac >

Zapekané cukety a TIP na víno Santa Cristina

08. 08. 2023

Máme tu sezónu dozrievania rajčín, paprík, ale aj tekvíc a cukiet. A tie treba čím skôr i spotrebovať. Preto si Lenka pre vás pripravila výborný, letný recept. Zapekané cukety s hovädzím ragú. Odporúčam k nemu klasické Chianti Superiore z vinárstva Santa Cristina.

Čítať viac >

Avokádové tagliatelle a TIP na víno Museum Rosé 2022

24. 07. 2023
Vychutnajte si letnú pohodu s priateľmi, rodinou, s obľúbenými cestovinami DE CECCO pripravených podľa Lenky a s ružovým vínom Museum Rosé 2022.
Čítať viac >

Cestoviny a víno, ako párovať?

18. 07. 2023
Cestoviny naplnia a prinášajú taliansky pôžitok. Vychutnávanie si obľúbených cestovín s priateľmi, rodinou a správnym vínom je dokonalým zážitkom.…
Čítať viac >

Pad Thai s kuracím mäsom a TIP na Prosecco V8+

12. 07. 2023
Thajská kuchyňa je známa po celom svete. Vyznačuje sa pestrosťou farieb, vôní a chutí. Je jednoduchá na prípravu a považuje sa za jednu z…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
mix -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.