Blog na tému Párovanie vína a jedla
Odísť z témyŠúľance s vanilkovým krémom a TIP na víno Ostrožovič
13. 09. 2023Koniec leta nemusí byť len smutný, môže byť i sladký. Lenka pripravila pre vás zemiakové šúľance s orechmi a vanilkovým krémom. K tomuto skvelému dezertu odporúčam sladké, slovenské víno z Tokaja z vinárstva Ostrožovič.
Šafranové rizoto s lososom a TIP na víno Estandon
24. 08. 2023Šafranové krémové rizoto poznáme i pod názvom milánske. Tento kráľ rizot sa najlepšie hodí k mladšiemu červenému vínu alebo k štruktúrovanejšiemu bielemu či ružovému. Víno by malo byť ľahké so sviežou kyselinkou, aby dopĺňalo krémovú textúru a bohatú chuť rizota. K šafranovému rizotu s lososom odporúčame mladé, ružové víno so šťavnatým prejavom a delikátnou štruktúrou - Saint Louis de Provence Coteaux Varois en Provence 2022 z vinárstva Estandon. Rizoto a víno spolu tvoria dokonalú súhru.
Zapekané cukety a TIP na víno Santa Cristina
08. 08. 2023Máme tu sezónu dozrievania rajčín, paprík, ale aj tekvíc a cukiet. A tie treba čím skôr i spotrebovať. Preto si Lenka pre vás pripravila výborný, letný recept. Zapekané cukety s hovädzím ragú. Odporúčam k nemu klasické Chianti Superiore z vinárstva Santa Cristina.
Avokádové tagliatelle a TIP na víno Museum Rosé 2022
24. 07. 2023Vychutnajte si letnú pohodu s priateľmi, rodinou, s obľúbenými cestovinami DE CECCO pripravených podľa Lenky a s ružovým vínom Museum Rosé 2022.
Cestoviny a víno, ako párovať?
18. 07. 2023Cestoviny naplnia a prinášajú taliansky pôžitok. Vychutnávanie si obľúbených cestovín s priateľmi, rodinou a správnym vínom je dokonalým zážitkom. Pri toľkých kombináciách cestovín a omáčok je otázkou, ktoré víno sa hodí ku ktorým cestovinám. Najlepším tipom pre kombináciu vína s cestovinami je venovať pozornosť omáčke.