offerBox
1

28. 11. Degustácia slovenských sektov

offerImage

Pozývame vás na degustáciu sektov zo slovenskými vinármi. Atmosféru tejto peknej akcie spríjemní klavirista František Báleš.

Čítať viac

Black Week Slovenské vína -50%

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Halloween torta Red Velvet a Tip na „víno“ BOBULO

Halloween torta Red Velvet a Tip na „víno“ BOBULO

Halloween je oslava všetkého strašidelného a tajomného, na ktorú sa tešia najmä deti. Ak vás tento rok prídu strašiť duchovia, pohostite ich tortou Red Velvet podľa receptu od Lenky. Môžete im k torte naliať Bobulo z Karpatskej Perly, aby vás už viac nestrašili.


 

Halloween torta Red Velvet

Čas prípravy: 40-50 min

Počet porcií: 12 kusov (priemer tortovej formy 22 cm) 

Recept pripravila Lenka z WinePlanet.skVíno odporučila someliérka Denisa Šutáková. 

Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu.

 

Ingrediencie na korpus
250 g hladkej múky
250 g trstinového cukru
štipka soli
15 g kakaa
120 g masla
240 g cmaru 
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička sódy bikarbóny
1 čajová lyžička vínneho octu 
1 lyžička  prírodného červeného farbiva 
1 vanilkový extrakt
 
Plnka  
500 g mascarpone 
250 g termizovaného tvarohu 
3 balíčky vanilkového cukru
3 lyžice práškového cukru
250 ml smotany na šľahanie 
malinový sirup (na ozdobu)

Postup 

1.  Ako prvé si vopred predhrejeme rúru na 175 stupňov a pripravíme si tortovú formu, ktorú vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou.

2.  Do misy preosejeme múku, kakao a pridáme soľ. V druhej mise si zmiešame cmar s potravinárskym farbivom.

3.  Zmäknuté maslo si vyšľaháme s cukrom, pridáme vajcia a vanilkový extrakt. Zmes stále šľaháme.

4.  Do cesta postupne zašľaháme múku s práškom do pečiva a zafarbený cmar.

5.  Jedlú sódu si dáme do hrnčeka, zalejeme jablčným octom a ako náhle nám zmes vybehne, vmiešame ju opatrne do cesta.

6.  Hotové cesto vylejeme do pripravenej formy. Pečieme 30 až 40 minút dozlatista.

7.  Každá rúra pečie inak, preto red velvet korpus priebežne kontrolujeme a strážime.

8.  Nakoniec skúsime, či je upečený pomocou špajle. Upečený korpus necháme vychladnúť .

9.  Medzitým pripravíme krém. Zmiešame mascarpone, tvaroh s cukrom a vyšľaháme.

10.  Šľahačku si tiež vyšľaháme a potom ju opatrne vmiešame do mascarpone tvarohového krému.

11.  Krém by mal byť krásne vyšľahaný a jemný. Vychladnutý korpus prerežeme na 3 časti a  naplníme pripraveným krémom.

12.  Hotovú tortu dáme na chvíľu vychladiť do chladničky.

Servírovanie: Tortu pofrkame  malinovým sirupom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. 

 

Halloween, celým názvom “All Hallow´s Eve” (podvečer všetkých svätých) je pomenovanie pre predvečer významného sviatku Samhain, ktorý oslavovalo keltské obyvateľstvo Britských ostrovov. Hovorí sa, že Kelti týmto sviatkom oslavovali ukončenie leta a začiatok zimy. Bol to podľa nich sviatok, ktorému ďakovali za úrodu.

Taktiež sa snažili komunikovať s duchmi, prinášali dary zosnulým predkom, či veštili, aká bude nadchádzajúca zima. Verili, že v túto čarovnú noc sa duše mŕtvych vracajú na zem a snažia sa ovládnuť všetko živé. Oslavuje každý rok 31. októbra.

Someliérka odporúča vhodné víno 

Keďže oslavu Halloween si užívajú najmä deti, ktoré milujú sladké, k torte Red Velvet odporúčam ružový hroznový mušt Bobulo z Karpatskej Perly. Čistá hroznová šťava z modrých odrôd André a Modrý Portugal má sviežu, ovocnú chuť, ktorá vyváži sladkosť torty.

Odporúčanie someliérky:

Karpatská Perla Bobulo hroznový mušt ružový 2021

100% hroznová šťava. Čerstvo lisovaná za studena z modrých odrôd André a Modrý Portugal. Pasterizovaná a obsahuje prírodný hroznový cukor. Šťava má čistú chuť hrozna. Nápoj neobsahuje alkohol. Ukázať mušt na eshope.

 

Vinárstvo Karpatská Perla

História rodinného vinárstva Karpatská Perla sa začala písať v roku 1997. Dnes vlastnia 50 hektárov rodiacich vinohradov v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti v okolí Šenkvíc a Modry.

Od roku 2019 Karpatská Perla obrába a ošetruje všetky svoje vinohrady ekologicky. Používajú len bio prípravky na ochranu vinohradov. Víno nechávajú od roku 2017 spontánne fermentovať a používajú len minimum síry, len ak si to víno vyžaduje. Ich najdôležitejším vinohradom je Suchý Vrch. Vynikajúce Veltlínske zelené z honov Noviny a Ingle v Modranskom chotári. V tomto roku sa pokúsia  úspešne dokončiť aj certifikáciu Bio výroby vína.

 
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.