Postup
1. Ako prvé si vopred predhrejeme rúru na 175 stupňov a pripravíme si tortovú formu, ktorú vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou.
2. Do misy preosejeme múku, kakao a pridáme soľ. V druhej mise si zmiešame cmar s potravinárskym farbivom.
3. Zmäknuté maslo si vyšľaháme s cukrom, pridáme vajcia a vanilkový extrakt. Zmes stále šľaháme.
4. Do cesta postupne zašľaháme múku s práškom do pečiva a zafarbený cmar.
5. Jedlú sódu si dáme do hrnčeka, zalejeme jablčným octom a ako náhle nám zmes vybehne, vmiešame ju opatrne do cesta.
6. Hotové cesto vylejeme do pripravenej formy. Pečieme 30 až 40 minút dozlatista.
7. Každá rúra pečie inak, preto red velvet korpus priebežne kontrolujeme a strážime.
8. Nakoniec skúsime, či je upečený pomocou špajle. Upečený korpus necháme vychladnúť .
9. Medzitým pripravíme krém. Zmiešame mascarpone, tvaroh s cukrom a vyšľaháme.
10. Šľahačku si tiež vyšľaháme a potom ju opatrne vmiešame do mascarpone tvarohového krému.
11. Krém by mal byť krásne vyšľahaný a jemný. Vychladnutý korpus prerežeme na 3 časti a naplníme pripraveným krémom.
12. Hotovú tortu dáme na chvíľu vychladiť do chladničky.
Servírovanie: Tortu pofrkame malinovým sirupom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.