Black Week zahraničné vína -50 %

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA

Pozrite si vína v akcii do -50% - FINAL BLACK WEEK

Blog na tému Papillon Víno od Francúza

Odísť z témy

Ročník 2023 slovami slovenských vinohradníkov a vinárov

14. 09. 2023

Ročník 2023 preveril našich vinohradníkov. Potrápilo ich hlavne počasie. Teplo a veľa zrážok spôsobilo vysoký tlak chorôb, najmä perenospóry, múčnatky, ale objavila sa aj biela hniloba. Potvrdilo sa, aká dôležitá je poloha vinohradov, odrodová skladba, ale hlavne veľká starostlivosť vinohradníka o vinič. Vinohrady v ekologickom režime ľahšie odolali nástrahám počasia. I keď úroda bude podľa slov slovenských vinohradníkov a vinárov nižšia, ale o to kvalitnejšia.

Čítať viac >

Aké víno na Veľkú noc? Tipy slovenských vinárov

22. 03. 2023

Každá rodina má svoje vlastné veľkonočné menu. Varia sa údené šunky, pripravujú plnky s bylinkami alebo nadýchaný piškótový baranček. K tomuto sviatku jednoducho patrí dobré jedlo a pitie. Dokonalé gurmánske výtvory si žiadajú aj správne zvolené víno. Užite si párovanie veľkonočných jedál so slovenskými vínami.

Inšpirujte sa: Vína na Veľkú noc

Čítať viac >

Tipy na skvelé ružové vína zo sveta

22. 03. 2023

Ružové víno preklenuje farebný priestor medzi červeným a bielym vínom. Vzhľadom na nárast popularity v posledných rokoch sa mnohí vinári rozhodli vyrábať ružové vína. 

Somelierka vybrala tipy na atraktívne ružové vína, inšpirujte sa.

Ďalšie blogy: Sprievodca svetom ružových vínJe ružové víno len pre dámy?

Čítať viac >

Jesenné inšpirácie na slovenské vína - Priamo od našich vinárov

14. 09. 2022

Pomaly sa vonku ochladzuje a do našich domovov prichádza vôňa a chuť jesene. Naši slovenskí vinári vám prezradia, aký jesenný pokrm si radi pripravia doma a aké víno si k nemu otvoria. Jeseň je tiež ideálnym obdobím, kedy slovenskí vinári prichádzajú na trh s novými vínami. Čo si túto jeseň pre vás pripravili?

Ďalšie tipy na vína od slovenských vinárov.

Čítať viac >

Tipy na vína zo slovenského vinárstva Papillon

13. 09. 2022

V dedinke Devičie, ktorá leží na strednom Slovensku, sídli nové malé rodinné vinárstvo Papillon – Víno od Francúza. Od roku 2019 je Papillon certifikované ako BIO vinárstvo. Výroba vína je sústredená priamo v areáli vinárstva. Spracovanie hrozna je maximálne šetrné, využívajú princíp gravitácie. Používajú sklolaminátové fermentačné nádoby a betónové vajíčka pri tichých vínach.

Na naše otázky odpovedá Darina Géciová a David Papillon. 

Čítať viac >

Medailóniky z bravčovej panenky - RECEPT a tip na víno

27. 06. 2022
Bravčová panenka patrí u nás k obľúbeným druhom mäsa. Avšak pripraviť ju tak, aby nebola vysušená, si vyžaduje už nejaké tie kuchárske zručnosti.…
Čítať viac >

Slovenské vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022

23. 03. 2022
Aké je najlepšie víno? To, ktoré chutí, počúvam často. Určite nie! Áno, víno by malo chutiť, ale to je málo ako dôvod, prečo vzniklo. Aj hamburger…
Čítať viac >

(Ne) konvenčné vína s pridanou hodnotou

16. 03. 2022
Doba, kedy ľudia vyhľadávali len krištáľovo čisté vína v reduktívnom štýle síce stále pretrváva, avšak niektorí hľadajú viac prirodzené vína.…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
mix -
Balíček Najlepšie Prosecco
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.