Slovenské vinobranie + víno Pivnica Čebovce zadarmo k nákupu nad 50 €

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Blog na tému Rum

Odísť z témy

PIÑA COLADA s rumom DON Q

19. 07. 2024

15. augusta 1954 Monchito Marrero pracoval ako hlavný barman v bare Beachcomber v San Juan's Caribe Hilton. V ten deň ho napadol skvelý nápad. Inšpirovaný nalial do šejkra ananásovú šťavu, kokosové mlieko a výdatne to zalial rumom Don Q. Monchito tak vytvoril úplne prvú Piña Coladu, skutočný tropický originál. Zo všetkých rumov, z ktorých si Monchito si mohol vybrať, siahol po Don Q, pretože vedel, že práve ten typ rumu premení dobrý kokteil na skvelý.

Inšpirujte sa: Letné koktaily s rumom

AKCIA do 31. 7. - Rumové leto až -20 %

Čítať viac >

Novinka - Rum 327 z Karibiku

15. 07. 2024
Rum

Do rumového portfólia sme zaradili karibský "Rum 327", ktorý je zmesou vybraných zrejúcich rumov z Guyany, Guatemaly, Panamy a Venezuely. Rum v týchto krajinách zreje minimálne 7 rokov, potom sa vozí na druhú etapu zrenia do Európy. Rum ponúka hladkú a sladkú chuť, za ktorou stojí metóda dvojitého zrenia.

Čítať viac >

Letné koktaily s rumom

15. 07. 2024

Rum je veľmi populárny základ v nespočetných receptoch pre letné koktaily. Chcete si vychutnať daiquiri alebo mojito? Prinášame vám klasické aj inšpiratívne letné koktaily na báze rumu.

AKCIA - Rumové leto -20% do 31.7.2024

Inšpirujte sa: Letné koktaily s ginomLetné koktaily s vínom

Čítať viac >

Miešané drinky - Rum v hlavnej úlohe a tipy na koktaily

04. 08. 2023
Rum

Rum sa teší veľkej popularite. Dokonca oslavuje i narodeniny, tento deň pripadá na 16. augusta. Pôvod slova rum nie je úplne známy, pravdepodobne pochádza z anglického slangového slova „rumbullion“, čo v preklade znamená hýrivá zábava. Celosvetovo sa vypije viac ako 1,4 biliónov litrov rumu ročne, buď v čistej forme alebo ako súčasť koktailov. Pripravte si na deň rumu svoj letný rumový koktail. Môžete sa nechať inšpirovať našimi tipmi.

Čítať viac >

Rum Don Q - 150 rokov rodinnej tradície

14. 07. 2023

Názov rumov Don Q pochádza z celosvetovo známej novely „Don Quijote“ od autora Miguela Cervantesa. Rodina Serralles zdokonaľuje umenie výroby rumu už viac ako 150 rokov podľa starej rodinnej tradície. Dnes je Destileria Serrallés jednou z najekologickejších destilerii na svete.

AKCIA do 31. 7. - Rumové leto, vyše 60 rumov až -40%

Čítať viac >

Vianoce s vôňou exotiky

18. 12. 2022
Rum
V zime, keď mráz maľuje za oknami, radi snívame o exotických krajinách. Práve o tých, kde sa vyrába rum, ktorého chuť nám evokujú slnko, jemný piesok…
Čítať viac >

Aký drink si dáte na lyžovačke? Pozrite si našu Apres-ski inšpiráciu.

12. 01. 2022
Après-ski je neoddeliteľnou súčasťou zimnej dovolenky. Lyžiarske bary na zjazdovkách sa tešia veľkému úspechu. Priamo na svahu si môžete dopriať…
Čítať viac >

Všetko, čo potrebujete vedieť o RUME - výroba, história a druhy rumov

14. 08. 2020
Rum sa dnes teší veľkej popularite. 16. august je medzinárodným dňom rumu. Tento deň sa oslavuje po celom svete. Celosvetovo sa vypije viac ako 1,4…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
mix -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.