Mas d'en Gil je výsledkom troch historických etáp, ktoré priniesli výnimočné vlastnosti pre vinohradníctvo, vinárstvo a obchod s vínom v oblasti Priorat.
Novinka Auténtico Nativo - rum z Panamy
Rum Autentico Nativo sa rodí v Paname a svoju podstatu získava zrením v sudoch po bourbone. Je vyrobený z miestnej cukrovej trstiny pestovanej v sopečnej pôde bohatej na minerály v oblasti Herrera v Paname. Tieto rumy sú známe svojou takmer dokonalou rovnováhou, čo je dôkazom jemného umenia master blendera Dona Pancho Fernandeza a Eduarda Pereza.
Panama
Cesta rumu Auténtico Nativo začína zberom cukrovej trstiny v Paname. Panama sa nachádza medzi Tichým oceánom a tropickým dažďovým pralesom v severnej časti s priemernými teplotami 27 až 35 stupňov. Drsnú krajinu lemuje takmer 500 riek. To dáva najlepšie podmienky pre pestovanie cukrovej trstiny.
To, čo odlišuje Autentico Nativo od iných, je jeho oddanosť tradičným technikám výroby rumu, pričom využíva miestne zdroje cukrovej trstiny a remeselné medené destilačné nádoby.
Výroba
Rum sa vyrába z ručne zbieranej cukrovej trstiny. Zámerom je extrahovať 100% šťavy z cukrovej trstiny, aby bola pripravená na fermentáciu. V procese fermentácie kvasinky premieňajú melasu na etylalkohol a ďalšie tajné zložky, výsledkom čoho je špeciálna receptúra.
Celý proces fermentácie trvá približne 3 dni, ale závisí to od vlastností konečného rumu. Rum sa destiluje v klasickom destilačnom kotly z medi a mosadze z roku 1922 v Las Cabras Distillery. Rum sa destiluje v kolónach s medenými platňami a kontinuálnou destiláciou.
Zrenie
Rum Nativo zreje v amerických sudoch z bieleho dubu po bourbone. Dubové sudy dodávajú rumu konečnú podobu, sú starostlivo vyberané podľa toho, ako prispievajú k výslednej farbe, vôni a chuti rumu. Používa sa iba 10% nových sudov, aby sa zachoval jedinečný profil a chuť. Anjelska daň v prvom roku je 12% v 2. a 3. roku 8% a opäť sa plní rumom z toho istého ročníka.
Koktail Cubata
Ingrediencie
• 35 ml Auténtico Nativo Special Reserve 15 y.
• 15 ml koly
• 60 ml Reya Prosecco
• plátok limetky
Postup
Rum Nativo, kolu a Prosecco postupne nalejte do vysokého pohára s ľadom. Ozdobte plátkom limetky.
Mango Perfecto
Ingrediencie
• 45 ml Auténtico Nativo Special Reserve 15 y.
• 30 ml mangovej šťavy
• ľad
Postup
Ľad vložte do šejkra, pridajte všetky ingrediencie a pretrepte cca 10 sekúnd. Hneď podávajte v pohári typu Margarita. Ozdobte plátkom manga.
Planter´s Punch
Ingrediencie
• 45 ml Auténtico Nativo Over Proof
• 8 ml Grenadíny
• 60 ml ananásovej šťavy
• sóda
• plátok pomaranča
Postup
Všetky suroviny nalejte do šejkra naplneného kockami ľadu. Dobre pretrepte. Precedíte do highball pohára naplneného kockami ľadu. Doplňte sódou a ozdobte plátkom pomaranča.
Ďalšie články
Halloween je jedným z komerčne najúspešnejších sviatkov v celosvetovom meradle. Kto povedal, že je len pre deti? Kreativita, skvelé kostýmy, strašidelné dekorácie a hudba sú nevyhnutnosťou. Samozrejme jedlo a víno rozprúdia tú správnu zábavu.
Či už organizujete party vo svojom dome alebo vyrážate k niekomu inému, buďte pripravení na čokoľvek s dobrým vínom po ruke. Pamätajte, že víno je dokonalým darčekom pre vašich dospelých priateľov, ktorí na konci októbra organizujú Halloweensku party.
Inšpirujte sa: Aké víno na Halloween
Portské víno a malé čokoládové torty sú skvelou kombináciou sladkých chutí. Delikátne portské víno sa dokonale spája s dekadentnou, čokoládovou chuťou koláčikov. Vychutnajte si s nami lahodné čokoládové tortičky s pohárom portského vína.
Vaječný likér historicky známy aj ako mliečny punč alebo vaječný mliečny punč, je bohatý, sladený nápoj na báze mlieka. Tradične sa vyrába z mlieka, smotany, cukru, žĺtkov. Často kľúčovou zložkou je destilát ako brandy, rum, whisky alebo bourbon.
V Kanade, Spojených štátoch a niektorých európskych krajinách sa vaječný likér konzumuje počas vianočnej sezóny.