Blog na tému Párovanie vína a jedla
Odísť z témyPena z bielej čokolády Créme de la Créme a TIP na víno
02. 02. 2023V priebehu posledných rokov sladké vína akosi vyšli z módy. Keďže sa nám blíži sviatok zamilovaných, s Lenkou sme sa rozhodli vzdať hold práve sladkým vínam. Kedy si dať kvalitné sladké víno ak nie na Valentína. Lenka si pre vás pripravila penu z bielej čokolády a k nej odporúčam francúzske biele sladké víno Rothschild Mouton Cadet Réserve Sauternes z ročníka 2021.
Čokoládový koláč s cviklou a ganache a TIP na víno
01. 02. 2023Kto by nemal rád čokoládu. Tmavá čokoláda s vyšším podielom kakaa je zdrojom antioxidantov a zlepšuje prekrvenie organizmu, najmä v chladných mesiacoch. Lenka spojila čokoládu s cviklou a vznikol lahodný a ľahký čokoládový koláč. K nemu odporúčam víno Fine Ruby Port z vinárstva Graham´s.
Teplý šalát z pohánky a TIP na víno
26. 01. 2023Pohánku už dávno ľudia považovali za superpotravinu. Momentálne sa opäť objavuje v našej kuchyni. Ako si ju však správne pripraviť? Lenka vám to prezradí. Ochutnajte jej obľúbený teplý šalát z pohánky, pečenej mrkvy s kozím syrom. Výborne sa k nemu hodí rakúske polosuché biele víno z vinárstva Stift Klosterneuburg.
Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu.
Kuracie kúsky v horčicovej omáčke a TIP na víno
17. 01. 2023Po Vianociach si potrebuje naše telo oddýchnuť od ťažkých pokrmov. Kuracie mäso je ľahko stráviteľné a má málo kalórii. Jeho príprava je všestranná, môžete ho dusiť, grilovať alebo smažiť. Lenka si pre vás pripravila kuracie kúsky v horčicovej omáčke s Basmati ryžou. K tomuto jedlu sa výborne hodí naša novinka Reya Elementa Rizling vlašský 2021.
Opitý Izidor roláda a TIP na víno
15. 12. 2022Aké by to boli Vianoce bez sladkostí. Vyskúšajte tento rok tradičný recept v novom šate podľa Lenky.
Pripravte si opitého Izidora ako roládu a k nemu vyskúšajte víno Maury Tuilé od Gérarda Bertranda.
Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu.




