Doprava nad 50 € ZADARMO Blesková zásielka do hodiny Celé Slovensko do 48 hodín 2500 druhov vína
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť

Teraz 15% zľava na Žitavské vinice. Použite kód: ZITAVSKE

Vína červené Severná Amerika (12)

Filter
Farba
Druh
Cukornatosť
Odroda
Krajina
Oblasť
Značka
Ročník
Hodnotenie
Objem
Balenie
Cena
Viac filtrov

Červené víno z celej planéty

Kvalitné červené vína z celého sveta. Vyberte si víno z 18 krajín a vyše 2 500 druhov svetových a slovenských vínnych značiek. Kvalitné červené vína z celého sveta. Vyberte si víno z 18 krajín a vyše 2 500 druhov svetových a slovenských vínnych značiek. Čítať viac

USA

Chateau Ste.Michelle Indian Wells

Merlot
víno červené - suché - r2014 - 0,75l
Chateau Ste.Michelle Indian Wells Merlot 0,75L, r2014, cr, su
2390 € / ks
Na sklade
USA

Chateau Ste.Michelle Ethos

Merlot
víno červené - suché - r2012 - 0,75l
Chateau Ste.Michelle Ethos Merlot 0,75L, r2012, cr, su
90
points
6990 € / ks
Na sklade
USA

Columbia Crest

Walter Clore Reserve Red
víno červené - suché - r2012 - 0,75l
Columbia Crest Walter Clore Reserve Red 0,75L, r2012, cr, su
90
points
4000 € / ks
Na sklade
USA

Chateau Ste.Michelle Ethos

Cabernet Sauvignon
víno červené - suché - r2013 - 0,75l
Chateau Ste.Michelle Ethos Cabernet Sauvignon 0,75L, r2013, cr, su
5749 € / ks
Na sklade
USA

Beringer Founders Estate

Old Vine Zinfandel
víno červené - suché - r2017 - 0,75l
Beringer Founders Estate Old Vine Zinfandel 0,75L, r2017, cr, su
1195 € / ks
Na sklade
USA

Chateau Ste.Michelle Columbia Valley

Cabernet Sauvignon
víno červené - suché - r2017 - 0,75l
Chateau Ste.Michelle Columbia Valley Cabernet Sauvignon 0,75L, r2017, cr, su
1779 € / ks
Na sklade
USA

Chateau Ste.Michelle Indian Wells

Cabernet Sauvignon
víno červené - suché - r2017 - 0,75l
Chateau Ste.Michelle Indian Wells Cabernet Sauvignon 0,75L, r2017, cr, su
2795 € / ks
Na sklade
USA

Erath

Pinot Noir, Oregon
víno červené - suché - r2018 - 0,75l
Erath Pinot Noir, Oregon 0,75L, r2018, cr, su, sc
2849 € / ks
Na sklade
USA

Stag's Leap Wine Cellars

Artemis Cabernet Sauvignon
víno červené - suché - r2016 - 0,75l
Stag's Leap Wine Cellars Artemis Cabernet Sauvignon 0,75L, r2016, cr, su
7996 € / ks
Na sklade
USA

Chateau Ste.Michelle

Artist Series Red Blend 3x0,75L
víno červené - suché - r2014 - 2,25l
Chateau Ste.Michelle Artist Series Red Blend 3x0,75L 2,25L, r2014, cr, su, DB
16695 € / ks
Na sklade
USA

Erath

Pinot Noir Estate Selection, Willamette Valley
víno červené - suché - r2016 - 0,75l
Erath Pinot Noir Estate Selection, Willamette Valley 0,75L, r2016, cr, su
4295 € / ks
Na sklade
USA

Stag's Leap Wine Cellars

Fay Cabernet Sauvignon Stags Leap District
víno červené - suché - r2014 - 0,75l
Stag's Leap Wine Cellars Fay Cabernet Sauvignon Stags Leap District 0,75L, r2014, cr, su
19999 € / ks
Na sklade

Červené víno z celej planéty

Sotva existuje nejaký iný nápoj, ktorý má takú popularitu. Existuje viac než tisíc odrôd a každá má svoj vlastný charakter. Vedeli ste, že červené víno  sprevádza človeka už 8000 rokov? Od čias Perzie na Blízkom východe, Gréckych námorníkov, ktorí ich sadili pozdĺž Stredozemného mora a Rimanov, ktorí ich priviezli do Európy? Červené víno je teda od nepamäti takmer neoddeliteľnou súčasťou pre špeciálne príležitosti alebo na pohodový večerný relax. Známe sú červené vína z francúzskych regiónov BordeauxBurgundska, Talianska, Španielska, Portugalska, Austrálie, Nového Zélandu, Ameriky a Južnej Afriky.

Ako vzniká červené víno?

Rovnako ako biele víno aj červené nie je v podstate nič iné než fermentovaná hroznová šťava. Dužina modrých odrôd nemá červenú farbu, tá sa dostáva do šťavy nakvášaním. V prípade bieleho vína je šťava z bieleho hrozna lisovaná priamo, šťava z modrých odrôd spolu so šupkami sú v jednej nádobe. Pri nakvášaní rmutu dochádza k premene cukrov na alkohol a oxid uhličitý. V prípade červeného vína sa zo šupiek dodatočne extrahujú farbivá, fenoly a triesloviny. Počas procesu hmota cirkuluje, takže šťava nie je príliš horúca a do vína sa dostáva viac farieb. Po jednom až štyroch týždňoch sa šťava prečerpá do nerezových tankov alebo drevených sudov. Počas zrenia sa často uskutočňuje druhá fermentácia, tzv. jablčno-mliečna fermentácia. Tvrdá kyselina jablčná sa premení na mäkšiu kyselinu mliečnu. Takmer každé červené víno prechádza týmto procesom. V severných vinohradníckych oblastiach, kam patrí aj Slovenské vinohradníctvo, je v hrozne vyšší obsah kyseliny jablčnej.

Slovensko je viac krajinou bieleho vína. Dôvodom je samozrejme podstatne chladnejšia klíma v porovnaní s Talianskom či Španielskom. Vďaka meniacej sa klíme sa na Slovensku zlepšili podmienky pre modré odrody. Niektoré z nich dokonca môžu konkurovať svojim európskym príbuzným, najmä  Frankovka modrá, ktorá sa teší popularite. Dunaj kladie určité nároky na oblasť. Obzvlášť dobre sa mu darí v klasických lokalitách južného Slovenska.

Ktoré sú najlepšie červené vína?

Pokiaľ ide o povesť európskych červených vín, Francúzsko, Taliansko i Španielsko sú lídrom, avšak vína z Nemecka a Rakúska, Maďarska, Slovinska sú zaujímavé. Vína z Bordeaux, Toskánska i Rioji sú pre slovenského zákazníka populárne. Piedmont s Prunotto Bussia Barolo, Cantina Di Negrar s Amarone della Valpolicella alebo Chianti Classico od Antinori stoja za ochutnávku, pravdepodobne ich zaradíte k svojim favoritom. Za kvalitné červené vína z Francúzska sú už dlho považované iba tie z Bordeaux.

Je jedným z najlepších vinohradníckych regiónov na svete. Terroir a jeho kamenisté pôdy, teplé letá a mierne zimy, robí Bordeaux popri Burgundsku tým najlepším francúzskym vinárskym regiónom. Rieky Garonne a Dordogne zavlažujú a temperujú oblasť spolu s vlhkým Atlantikom. Na ploche 113 000 hektárov sa pestujú najmä modré odrody Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot ale i biele odrody Sauvignon Blanc, Sémillon a Muscadelle.

S mnohými vinárskymi oblasťami je Taliansko určite niečo ako rajská záhrada červených vín. Od slnečnej Apúlie až po vinice na alpských svahoch Alto Adige je určite jednou z najlepších miest. Samozrejme vôbec ako prvý región prichádza Toskánsko.

Ktoré červené vína sú tie naj? Francúzsky termín "Cépages nobles" neoficiálne tvorí najvyššiu ligu najdôležitejších odrôd vín na svete. Niet divu, že francúzske vinice sú tu na vrchole, vrátane Cabernet Sauvignon a Merlot. Cabernet Sauvignon prináša tmavo červené vína. V aróme dominujú čierne ríbezle. Na druhej strane Merlot podobne ako Cabernet Franc produkujú pestrú škálu herbálnych a ovocných chutí, ako sú slivky, maliny, čierne ríbezle čierne korenie. Syrah sa pestuje vo Francúzsku, najmä pri Stredozemnom mori, presnejšie v Languedoc-Roussillon a na Rhône. Má dobrý potenciál zrenia a je určite jedným z najlepších svetových odrôd na svete. Pinot Noir je na Slovensku rozpoznateľný podľa mena Rulandské modré. V Burgundsku sa mu darí najlepšie. Je vynikajúcim vyslancom, svojej lokality, pretože je veľmi citlivý na pôdne podmienky a podnebie. Talianske Primitivo je na Slovensku veľmi obľúbené. To najlepšie z týchto bohatých červených vín si mimochodom kúpite vo wineplanet.sk. Na rozdiel od Primitiva sa ekvivalent Tempranillo zo španielskej Rioji teší tiež širokej obľube. Je to skôr dozrievajúce hrozno s pevnou šupkou, táto odroda vytvára intenzívne, sýto červené vína s miernou aciditou a jemnými trieslovinami. Korenie, kokos, koža, tabak a jahody sútypické pre Tempranillo. Rovnako ako Merlot, Cabernet Sauvignon a Syrah sa dobre vyzrieva v dubových sudoch.

Ktoré červené víno harmonizuje s jedlom?

V odpovedi na večnú otázku, ktoré víno by sa malo podávať s ktorým jedlom, bez toho, aby ste sa stal dogmatikom, existuje niekoľko pravidiel. Kto pozýva hostí k jedlu, bude pravdepodobne nasledovať druhé pravidlo a to prezentovať miestne jedlá k miestnemu vínu. Základy párovania potravín a vína nájdete tu! Kto vezme do úvahy tieto malé kroky, má dobrú šancu zapôsobiť na svojich hostí nielen svojimi kuchárskymi zručnosťami, ale aj správnym výberom vína.

Kuchyňa je v lete omnoho srdečnejšia ako v zime, to by však nemalo byť dôvodom na to, aby ste sa vyhýbali červenému vínu. Jedlá s teľacím mäsom alebo hydinou sa dobre hodia k Frankovke modrej, Svätovavrineckému ale výborný je i Modrý Portugal podávaný pri teplote 14 až 16 stupňov. K pečenému jahňaciemu mäsu sa dobre hodí Pinot Noir.

Plné, bohaté a kvalitné

Osobitným prípadom je Amarone z Cantina Di Negrar. 70% v zmesi tvorí Corvina, ktorá sa pestuje na tradičnej Pergoletta Doppia. Hrozno sa suší 4 mesiace vo ventilovaných priestoroch. Sudy, v ktorých víno zreje, sú pôvodom z Francúzska. Extrakt neunavuje, ale naopak prináša pôžitok. Sladké fortifikované vína z vinárstva Graham's sú čoraz populárnejšie.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.