Blog na tému Párovanie vína a jedla
Odísť z témyRagú z diviaka na červenom víne - RECEPT a tip na víno
06. 04. 2022Pripraviť správne divinu si vyžaduje kuchársku zručnosť a kvalitné červené víno. Lenka pripravila ragú zo stehna diviaka na červenom víne a koreňovej zelenine so zemiakovými šúľancami.
K nemu odporúčam vyskúšať Shiraz s číslom 128 z austrálskeho vinárstva Penfolds.
Veľká Noc s vínom
04. 04. 2022Veľkonočné sviatky sú jedným z tých špeciálnych období roka, kedy sa mnoho rodín stretáva. Každý rok sa dodržiavajú tradície od zeleného štvrtka, ryby na Veľký piatok až po pečené jahňacie na Veľkonočnú nedeľu.
Keďže veľkonočné jedlá sú často rozmanité, výber vína môže byť problém. Nerobte si veľké starosti s párovaním konkrétnych jedál ku konkrétnym vínam, hlavne nech je to jednoduché. Ponúkame vám pár tipov.
Šťavnatý pomarančový koláč - RECEPT a tip na víno
10. 03. 2022Potešte rodinu sladkým a dokonale zladeným prekvapením.
Pripravili sme pre vás recept na šťavnatý pomarančový koláč, ktorý odporúčame podávať so španielskym sherry Cosecha z vinárstva Ximenéz-Spínola.
Špagety Carbonara - RECEPT a tip na víno
21. 02. 2022Talianska kuchyňa i vína sú veľmi populárne a obľúbené v našej kuchyni. Ako však pripraviť pravé, originálne špagety Carbonara, aby chutili ako tie na námestí v Ríme alebo Neapole? Lenka vás to rada naučí. A aby sa vám lepšie varilo a dotvorili ste si príjemnú taliansku atmosféru aj doma, odporúčam ochutnať k nim červené víno Fiulot Barbera d´Asti z piemontského vinárstva Prunotto.
Chrumkavá kačica na pekingský spôsob - RECEPT a tip na víno
07. 02. 2022Tri, dva, jedna štart začínajú v poradí XXIV. zimné olympijské hry v Pekingu. Pri sledovaní skvelých výkonov našich športovcoch si teraz môžete pripraviť chrumkavú kačicu na pekingský spôsob s restovanou ryžou a pripiť si na olympijské úspechy vínom Orange Tramín z vinárstva Kasnyik.