offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth, ktorý sa nachádza v srdci mesta Trenčín priamo pod stredovekým hradom. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Silvánske zelené/Sylvaner (5)

V minulosti sa pestovala na veľkých plochách najmä v Alsasku, Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, Slovinsku, Morave, ale i na Slovensku. V minulosti sa pestovala na veľkých plochách najmä v Alsasku, Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, Slovinsku, Morave, ale i na Slovensku. Čítať viac

Filter
Filter
Farba
Druh
Cukornatosť
Odroda
Krajina
Oblasť
Značka
Ročník
Hodnotenie
Objem
Balenie
Cena
Dostupnosť
Viac filtrov
Vyberte si cenové rozpätie

Produkty s cenou od 0 € do 4 800 €

Aplikovať filtre

Silvánske zelené/Sylvaner

Silvánske zelené je spojené s Limbachom a Malokarpatskou vinohradníckou oblasťou, kde niektorí vinári snažia vrátiť k jeho pestovaniu.

História

Silvánske zelené pravdepodobne vzniklo v Rakúsku a pochádza z Tramínu a Rakúskeho bieleho. Pôvodne sa uvádzalo, že bolo vyselektované z Vitis silvestris, ktorý rástol v lužných lesoch. Na Slovensku bolo Silvánske zelené registrované v roku 1941. V 60. a 70. rokoch minulého storočia bolo nahradené odrodou Müller Thurgau, ktorá dávala vyššie úrody.

Pestovanie

Silvánske zelené v optimálnych podmienkach rastie stredne, rodí spoľahlivo a vyrovnane. Vyhovujú mu stredne hlboké pôdy s dostatkom živín a pravidelným vlahovým režimom. Je stredne citlivá na perenospóru, viac na múčnatku. Dôležitá je regulácia úrody.

Štýl vína

Vína Silvánske zelené majú ovocno herbálny charakter, ktorý odráža miesto, odkiaľ pochádza. Vo výborných ročníkoch má potenciál vyzrievať.

Gastronómia

Silvánske zelené je odroda, ktorá si rozumie s gastronómiou. Výborné víno k rybám, napríklad treska so zemiakovým alebo tekvicovým pyré. Je výborným spoločníkom k alsaskej kuchyni – slaný cibuľový koláč, zemiakové guľky s kyslou kapustou alebo studenými mäsovými nárezmi.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.