¡Hola! (5)
Cava ¡Hola! z Barcelony je poctou všetkým obyvateľom a návštevníkom, ktorí prichádzajú alebo bývajú v Barcelone. Cava ¡Hola! z Barcelony je poctou všetkým obyvateľom a návštevníkom, ktorí prichádzajú alebo bývajú v Barcelone. Čítať viac
Hola!
Značku Cava ¡Hola! vytvorili v roku 2014 dvaja belgickí podnikatelia, Christopher Heirwegh a Christel Weemaes, ktorí sa presťahovali do Barcelony so snom vytvoriť najlepšiu organickú Cavu. Dnes po desiatich rokoch vyvážajú približne 85 % produkcie Cavy do 25 krajín sveta.Hrozno vinárstvo nakupuje z konkrétnych vinohradov od vinohradníkov, s ktorými majú dlhodobé zmluvy. Vinohrady ležia vysoko v horách 500 metrov nad morom v blízkosti vinárstva. Spolu s vinohradníkmi vysadili najmladší blok vysoko v horách na unikátnych terasách, ktoré poskytujú podzemnú drenáž, systém, ktorý odvádza dažďovú vodu, aby umožnil včasný rast koreňov v optimálnych podmienkach. Aluviálna, hlinitá pôda je jednou z najväčších hodnôt vinárstva. Zber sa robí ručne v nočných hodinách, aby sa zabezpečila jeho optimálna kvalita a zabránilo sa prirodzenej oxidácii pred lisovaním.
Organic & vegan - Od roku 2016 vo vinohradoch nepoužívajú žiadne chemikálie a znižuje sa aj používanie siričitanov na minimum. Všetky šumivé vína sú certifikované ako organické a vegánske. ¡HOLA! patrí medzi prvé vinárstva, ktoré prijali ekologické poľnohospodárstvo pre všetky svoje vína a od roku 2019 získali európsku ECO certifikáciu. Pomaly sa vo vinárstve prijímajú biodynamické princípy, vrátane kompostovania, privádzania zvierat a začlenenia lunárneho kalendára.
Vinárstvo úzko spolupracuje s ekologicky udržateľnými špecialistami na rozšírení poľnohospodárskych techník, ktoré pomáhajú podporovať živý, dýchajúci ekosystém. Organické ničenie buriny si vyžaduje trpezlivé inovácie. Vyhýbanie používaniu syntetických a biologických herbicídov a namiesto toho sa zameriava na prírodné alternatívy.