Blog na tému Zillinger
Odísť z témyVíno a špargľa
23. 04. 2020O pozitívnom vplyve zeleniny na ľudský organizmus, najmä v tomto období, určite netreba polemizovať, rovnako tak ako o priaznivom vplyve vína na naše zdravie.
Ktoré víno je k jedlám zo špargle najlepšie? Pozrite si tipy od našej someliérky.
Víno na vianočný stôl
05. 12. 2019Čas Vianoc nám už klope na dvere. Vonku padá sneh, v izbe svieti vianočný stromček a v kuchyni pomaly vrcholia prípravy. Gazdinky vypekajú koláče podľa svojich overených receptov od babičiek a mám, medovníky, medvedie labky, štedrák, perník... Prinášame Vám niekoľko typov, ktoré vám spestria blížiace sa chvíle pokoja a pohody.
BIO vína na Slovensku
21. 06. 2019BIO - v dnešnej dobe často skloňované slovo. Dáva nádej, že výrobky označené jeho ekvivalentmi majú zdravší prístup pri ich produkcii. Média propagujú zdravý štýl a BIO kvalitu, to platí i vo svete vína.
Ochutnávame vína z Rakúska a Nemecka
30. 04. 2019Vysoká koncentrácia malých pestovateľov je zaručeným receptom na úspech. Toto platí pre vinárstva Rakúska a Nemecka, ktoré prinášajú vynikajúce vína so svojimi typickými zástupcami - Veltlíny a Rizlingy.
Inšpirujte sa výberom TOP vín Nemecka a Rakúska
Zillinger - biodynamické vinárstvo
12. 02. 2019Do rakúskej obce Ebenthal sa možno dostať jednoducho, nachádza sa iba osem kilometrov od slovenskej hranice. Sídli tu biodynamický vinár Herbert Zillinger.
Jeho životný príbeh výrazne ovplyvnil aj jeho pohľad na výrobu vína.