Vínna Fiesta -40 %

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Vyhrajte pobyt a degustáciu vo vinárstve Karpatská Perla. Ako sa zapojiť?

Blog na tému Tokaj Macík Winery

Odísť z témy

Sladké víno alebo dezertné víno

21. 09. 2021

Sladké vína sú často prehliadaným a podceňovaným štýlom vín na trhu. Často krát sa stretneme s označením dezertné víno, správne pomenovanie je však prírodne sladké a fortifikované víno.

Ide o špecifickú skupinu vín, ktoré majú svoje významné miesto vo vínnom lístku. Cena týchto vín je vyššia, súvisí to s vyššími nákladmi pri pestovaní hrozna a tiež pri ich výrobnom procese. Avšak je v nich započítaná i pridaná hodnota. Najkvalitnejšie sladké a fortifikované vína môžu vyzrievať i niekoľko desaťročí. 

Čítať viac >

Ako sa vyrába tokajské víno

14. 08. 2019

Tokajská vinohradnícka oblasť je jedinečná vďaka svojej polohe a zloženiu pôdy. Rozprestiera sa na juhozápadných výbežkoch Zemplínskych vrchov na území s rozlohou 907 hektárov. Pôdu tvoria horniny sopečného pôvodu, ktoré dobre absorbujú teplo.

Tokaj je nielen najmenšou vinohradníckou oblasťou na Slovensku, ale i vo svete, a zároveň jednou z piatich oblastí sveta, kde je možné dopestovať hrozno na výrobu prírodne sladkého vína.

Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
mix -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.