UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Vyhrajte pobyt a degustáciu vo vinárstve Karpatská Perla. Ako sa zapojiť?

Blog na tému Svetové vinárstva

Odísť z témy

Vyberte správne víno pre ženu a pre muža

02. 10. 2019

Muži a ženy sa odlišujú nielen povahou, ale i chuťami. Netýka sa to len jedla, ale aj nápojov. Hovorí sa, že keď sa muž a žena stretnú pri pive, sú priatelia. Keď sedia a pijú koktaily, ide obom o flirt. Ale keď si objednajú fľašu kvalitného vína, ich konverzácia bude nerušená a môže trvať celý večer.

Odporúčania pre vás pripravila someliérka Denisa Šutáková.

Čítať viac >

Ochutnávame vína zo Španielska

01. 10. 2019

Najväčšia vinárska krajina Európy zažíva v poslednej dobe prudký rozmach. Francúzske víno má možno vyberaný rodokmeň a talianske víno zas desiatky nezávislých pestovateľov vína, produkujúcich jeden klenot za druhým, no na Pyrenejskom polostrove to buble (a fermentuje) vzrušením, a rozhodne nehovoríme o sangrii.

Neexistuje iná krajina, kde by sa tisícročné vinohradnícke tradície takto úspešne snúbili s modernými inováciami. Ako teda chutí Španielsko?  

Čítať viac >

Úspech pre vinárstvo Antinori

07. 08. 2019

Rodina Antinori patrí k najvplyvnejším vinárskym rodinám v Taliansku a je desiatou najstaršou rodinnou spoločnosťou na svete. Históriu výroby vína odštartoval v roku 1385 Giovanni di Piero Antinori. Odvtedy sa vystriedalo 26 generácii Antinoriovcov na čele vinárstva. V súčasnosti vinárstvo vedie Piero Antinori so svojimi troma dcérami.

Čítať viac >

Úspech pre víno Emiliana Gê

17. 07. 2019

Emiliana je najväčšie organické vinárstvo vo svete. V roku 2003 prvý krát uviedla na trh ikonické víno Gê.  Assamblage troch modrých odrôd Syrah, Carménere a Cabernet Sauvignon z oblasti Colchagua Valley. Vinohrady sú obhospodárované v biodynamickom režime. Víno je držiteľom certifikátu Demeter. Gê sa stalo prvým biodynamickým vínom Latinskej Ameriky.

Čítať viac >

Marchesi Antinori spustilo spoluprácu s automobilkou Maserati

29. 05. 2019

Maserati oznámilo svoje partnerstvo s historickým toskánskym vinárstvom Marchesi Antinori, popredným výrobcom kvalitných vín. Tieto dve veľmi vážené talianske spoločnosti vytvorili partnerstvo na propagáciu svojich značiek vo svete.

Čítať viac >

Villa Maria získala 12 medailových ocenení

15. 03. 2019
Povesť Villa Marie ako najuznávanejšieho a najspoľahlivejšieho vinárstva na Novom Zélande bola v tomto roku opäť potvrdená na Royal Easter Show…
Čítať viac >

Zillinger - biodynamické vinárstvo

12. 02. 2019
Do rakúskej obce Ebenthal sa možno dostať jednoducho, nachádza sa iba osem kilometrov od slovenskej hranice. Sídli tu biodynamický vinár Herbert…
Čítať viac >

Bollinger - šampanské Jamesa Bonda

15. 11. 2018
„Šampanské pijem, keď som šťastná, i keď som smutná. Občas ho pijem, keď som sama. V spoločnosti ho pijem každopádne. Dám si za pohárik aj…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
mix -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.