UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Vyhrajte pobyt a degustáciu vo vinárstve Karpatská Perla. Ako sa zapojiť?

Blog na tému Planeta

Odísť z témy

TOP biele vína z Talianska

16. 08. 2021

Taliansko býva spájané najmä s červenými vínami, ale pravdou je, že sa tu pestuje viac bielych ako modrých odrôd v pomere 57 % ku 43 %. Táto krajina ponúka množstvo autochtónnych odrôd, ktoré sa určite oplatí ochutnať. Biele vína bývajú značne zatienené slávnymi červenými.

Najkvalitnejšie talianske biele vína sú komplexné a je možné ich zaradiť k najlepším bielym vínam sveta.

Čítať viac >

(NE)ZNÁME odrody zo Sicílie

26. 07. 2021

Sicília je najväčší ostrov v Stredozemnom mori, kde sa hrozno pestuje už viac 2500 rokov. Tento krásny ostrov má veľké množstvo viníc, nádherné barokové budovy, fusion jedlo spojené s vínom. Jedinečný terroir ostrova (pôdy bohaté na minerály, zvlnené kopce a stredomorské podnebie) z neho robí ideálne prostredie na pestovanie olivovníkov, citrusových plodov a čo je najdôležitejšie, viniča.

BLOG: Planeta je cesta cez Sicíliu

Čítať viac >

Špagety Sgambaro s omáčkou Bolognese - RECEPT a tip na víno

23. 04. 2021

Ako si pripraviť omáčku Bolognese, ktorá chutí ako v reštaurácii na námestí vo Florencii? Lenka vám prezradí tajomstvo prípravy a samozrejme nezabudnite na dokonalé párovanie s talianskym vínom.

Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu

Čítať viac >

The World's Most Admired Wine Brands 2021

12. 04. 2021

Spoločnosť Drinks International predstavila svoj netrpezlivo očakávaný zoznam najobdivovanejších značiek vín na svete za rok 2021. Značky vinárstiev vybrala akadémia zložená z popredných svetových odborníkov na víno vrátane kupujúcich, someliérov, veľkoobchodníkov, majiteľov barov, wine bloggerov a pedagógov z 48 rôznych krajín.

Čítať viac >

Tipy a recepty na ľahké povianočné jedlá

08. 01. 2021

Vianoce sú sviatky plné hojnosti, kedy si nevieme odoprieť všetky tie vysoko kalorické domáce jedlá, či už zemiakový majonézový šalát, vysmážané rezne alebo sladké vianočné pečivo a cukrovinky, na ktoré sa tešíme celý rok. Preto po novom roku si žiada naše telo oddýchnuť a odľahčiť sa od ťažkých pokrmov.

Prinášame pár receptov, ktoré vás zasýtia a pritom nezaťažia.

Čítať viac >

Ako trávia Vianoce zahraniční vinári

13. 12. 2020
V poslednej časti trilógie príbehov ako vinári trávia Vianoce sa pozrieme do sveta. Aké vianočné zvyky a pokrmy si pripravujú vinári vo…
Čítať viac >

Talianske víno a talianske cestoviny patria k sebe

27. 08. 2020
Talianske vína a kuchyňa je na Slovensku veľmi populárna. I keď tohtoročné leto bolo poznačené koronou a väčšina dovolenkárov ostalo doma,…
Čítať viac >

Rozhovory na tému, Talianske dvojičky v bielom

18. 08. 2020
I keď netradične, cez prázdniny, sa uskutočnili Rozhovory 10/10 na tému Talianske dvojičky v bielom. Taliansko býva spájané najmä s …
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
mix -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.