offerBox
1

23. 10. - Masterclass "Rutini Cabernet Franc vs. Malbec"

offerImage

Ešte pár lístkov na októbrový MasterClass.

Lístky

HalloWine -35%

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
SK
EN
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Vyhrajte degustáciu pre 6 osôb vo vinárstve Frtus Winery. Viac info

Blog na tému Párovanie vína a jedla

Odísť z témy

Jahodový cheesecake a ONA - RECEPT a tip na víno

23. 06. 2021

Sezóna jahôd práve vrcholí a to je ten správy čas pripraviť si jahodovo syrový koláč, čiže po slovensky cheesecake. Dnes patrí k najpopulárnejším dezertom na Slovensku.

Existuje niekoľko verzií cheesecaku, Lenka pre vás pripravila jahodový. Spojenie sýto červenej farby zrelých jahôd s bielym krémom vytvorí lahodný a svieži cheesecake, ku ktorému nielen farebne, ale i chuťovo ladí ONA – ružové víno určené pre dámy, ktoré sa občas neboja zhrešiť.

Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu

Čítať viac >

Červené víno v lete? Určite áno! Poradíme vám osviežujúce letné vína.

18. 06. 2021

Keď sa povie letné vína, nepochybne vám príde na um Prosecco, ružové alebo biele vína, ale určite len málokomu červené. Je pravda, že červené víno si väčšinou spájame so zimou, avšak dajú sa dokonale spojiť s teplým počasím, vonkajšími grill párty a dlhými letnými večerami. Existuje veľa červených vín, ktoré si môžete vychutnať mierne vychladené aj počas  letných mesiacov.  

Pripravili sme pre vás sprievodcu aké červené víno si vybrať a ako ho správne schladiť.

Inšpirujte se: TOP letné červené vína

Čítať viac >

Cuketovo hráškové rizoto so zubáčom - RECEPT a tip na víno

17. 06. 2021

Pripraviť naozaj lahodné krémové rizoto si vyžaduje zručnosť kuchára. Pre veľa ľudí znamená rizoto len uvarenú ryžu, zeleninu a poprípade zvyšky mäsa, ktoré ostali z nedeľného obeda. Rizoto pochádza zo severnej časti Talianska a patrí zvyčajne k prvým chodom podávaným pred hlavným.

Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu

Čítať viac >

Letné soirée: Aké víno si vybrať k rybe

14. 06. 2021

Existuje nespočetné množstvo druhov rýb a ich úprav, či sa rozhodnete pre klasicky grilované ryby ako pstruh, zubáč alebo siahnete po morských plodoch, krevetách alebo sardinkách. Nesmie sa zabudnúť ani na belgické fish & chips alebo obľúbené ceviche či sushi.

Poďte s nami objaviť tie správne vína, ktoré sa ideálne spoja s akýmkoľvek pokrmom z rýb.

Čítať viac >

Rýchle chuťovky a Prosecco

03. 06. 2021

Prišla k vám neohlásená návšteva a vy máte v chladničke len šalát, ovocie, Proscuitto, syry a Prosecco? Aj z tohto mála môžete vyčariť rýchle a ľahké menu pre vašich priateľov. Lenka pre vás pripravila tri rýchle a ľahké recepty, s ktorými sa stanete výborným hostiteľom. A nezabudnite ani na Prosecco, ktoré by nemalo chýbať vo vašej chladničke.

 

Čítať viac >

Jahňacie stehno so zeleninou, batátovo-petržlenové pyré - RECEPT a tip na víno

02. 06. 2021
Pre niekoho špecifická chuť jahňacieho mäsa má svoje miesto v takmer každej svetovej kuchyni. Jeho jemná chuť sa zvýrazní použitím cesnaku a…
Čítať viac >

Lávový koláč s portským vínom - RECEPT a tip na víno

18. 05. 2021
Hovorí sa, máj lásky čas. Čokoláda je nielen zdravá, ale patrí i medzi afrodiziakum. Už Aztékovia verili, že čokoláda je potrava len pre bohov,…
Čítať viac >

Slaný koláč so špargľou a Mrva & Stanko - RECEPT a tip na víno

11. 05. 2021
Prišla jar, vo vzduchu cítiť vôňu kvitnúcich stromov. Mesiac máj nám na stôl prináša nielen zelené potraviny ako je zelená špargľa, medvedí cesnak,…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
mix -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.